Volwassen zege Roda’46 Zon1 op Taurus

De trainer van Roda’46, Frank Corba, verwoordde de overwinning van Roda op Taurus uit Delft als volgt: “Ondanks de vele wisselingen en blessures in de ploeg hebben wij een goede, degelijke en volwassen wedstrijd gespeeld tegen Taurus uit Delft”.

Direct nadat Twan, de pupil van de week, de aftrap van de wedstrijd Roda’46 – Taurus verrichtte, nam de thuisclub het initiatief. De bezoekers van de studentenvereniging SVVV Taurus kwam er in het begin van de wedstrijd nauwelijks aan te pas. Dat leverde al in de 14e minuut een doelpunt op van Neal Kooy. Eindelijk, want de altijd heel hard werkende Neal snakte naar een doelpunt.

In de 29e minuut van de wedstrijd scoorde Daan Snellink de 2-0. Doordat Marijn van de Daatselaar al na 10 minuten geblesseerd het veld moest ruimen voor Wesley Buunk, schoof verdediger Daan Snellink door naar het middenveld. Dat was geen slechte zet van de Roda coach want het leverde al snel een doelpunt op. De treffer van Daan betekende tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef Roda het beste van het spel houden. Helaas bleven, ondanks enkele hectische momenten voor het doel van de bezoekers, doelpunten uit. Toch werd het in de 69e minuut 3-0. In het strafschopgebied schudde spits Leon van der Pas alle tegenstanders van zich af en schoot de bal snoeihard tegen de touwen. In de 74e minuut scoorde Daan Snellink zijn tweede doelpunt en bracht daarmee de 4-0 op het scorebord.

De wedstrijd was daar mee beslist. Maar voordat de uitstekende scheidsrechter Peter Steur voor het eindsignaal floot, maakten de studenten uit Delft de eretreffer en werd de eindstand 4-1 in het voordeel van Roda bereikt.

Na afloop brak een gezellige derde helft los met de door Roda 2 geregelde DJ Georg. Het bleef nog lang druk en gezellig in het clubgebouw van Roda’46.

Zondag gaat Roda op de bezoek bij AFC Quick voor de échte derby.

Tekst: Cees Leijenaar