Wat een mooie teamprestatie van Roda'46 Zon1 !

RODA'46 ZON1 PAKT MET 10 MAN TOCH DRIE PUNTEN

Zonder acht geblesseerde spelers moest Roda-zon de uitwedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst Aalsmeer aantreden. Het werd ondanks deze pech een prachtig slot van de competitie in dit kalenderjaar.

Al vroeg een rode kaart

Roda’46 startte de wedstrijd uitstekend, maar dat leidde niet direct tot kansen voor onze ploeg. Aalsmeer trok langzaam maar zeker het spel naar zich toe. Dat leverde in 20e minuut een terecht afgekeurd doelpunt op van de gastheren. In de 27e minuut van de wedstrijd tikte Rick Matijssen de doorgebroken Aalsmeerspeler Jeremy Maas licht aan. Voldoende voor een valpartij net buiten het strafschopgebied. De - overigens uitstekend leidende - scheidsrechter zag hier een overtreding in en bestrafte Rick met een vrije trap en een rode kaart.

Dat was een enorme tegenvaller voor Roda’46. De vrije trap na de rode kaart, leverde niets op. Enkele minuten later was het wel raak toen de snelle linkerspits van Aalsmeer de bal beheerst achter doelman Stefan Houtveen schoot. Deze 1-0 betekende tevens de ruststand.

Roda’46 kantelde de wedstrijd in de 2e helft

Direct na de pauze probeerde Aalsmeer de wedstrijd snel te beslissen. Dankzij goed verdedigend werk van Roda met Julian Brouwer en Marten Tolboom in het centrum van de verdediging was dat offensief snel over. Roda trok de wedstrijd geheel naar zich toe. Het goede spel van middenvelders Marijn van Daatselaar en Davor Lambregts leverde vooralsnog geen gelijkmaker op. Danny van Barneveld was er in de 65e minuut nog het dichtstbij, maar zijn schot vloog over het doel van FC Aalsmeer.

In de 70e minuut van de wedstrijd greep trainer Frank Corba in en wisselde drie spelers. Rick van Empelen kwam voor Wesley Buunk, Roel Bak verving de licht aangeslagen Marijn van Daatselaar en Mark van Burgsteden loste Ethan van Zwol af. Met name deze laatste wissel bleek een gouden greep te zijn van de Roda trainers.

Amper in het veld kreeg Mark van Burgsteden de bal met rug naar het doel aangespeeld. In een druk strafschopgebied draaide de spits van Roda’46 2, naar het doel van Aalsmeer en schoot knap in de rechter benedenhoek. 1-1 een zeer verdiend doelpunt.

Nog was de koek voor de Leusdenaren niet op. In de 80e minuut werd Mark van Burgsteden door de boomlange doelman Sem van de Ridder in het strafschopgebied platgelopen. Mark, ook geen kleintje, ging neer en de scheidsrechter kende Roda volkomen terecht een strafschop toe. Uitblinker Davor Lambregts eiste de strafschop op en schoot de bal beheerst achter doelman Van de Ridder. 1-2 voor Roda’46.

In de slotfase probeerde Aalsmeer alsnog een doelpunt te forceren, maar dat lukte helemaal niet. Doelman Stefan Houtveen was deze middag, na dat ene doelpunt, niet meer de passeren. Goed coachend was hij een betrouwbare sluitpost van de Roda-defensie.

Het Rodalied

Toen de scheidsrechter voor de laatste maal floot klonk al snel het Rodalied over het veld van Aalsmeer. Ook in de kleedkamer en in het gezellige sfeervolle clubgebouw van Aalsmeer was dit lied duidelijk te horen.

Roda vierde een feestje, de overwinning was meer dan verdiend. Het elftal leverde een enorme teamprestatie door van de nummer vier op de ranglijst in eigen huis te winnen.

The man of the match

Na afloop van de wedstrijd had FC Aalsmeer een feestje georganiseerd. Het was erg gezellig, zeker toen de Amsterdamse volkszanger Mark Fledderman optrad. Tijdens dit sfeervolle gebeuren werd Aalsmeer speler Jeremy Maas tot man of the match door de thuisvereniging uitgeroepen. Maas kreeg als beloning een bos bloemen, maar hield wel nul punten over aan de wedstrijd.

Voor Roda was, zonder ook maar één speler tekort te doen, Davor Lambregts de man of the match.

Voor aanvang van de wedstrijd zei Davor: “Ik sta vandaag op de nummer 10 positie en dat ligt mij wel”. Hij heeft deze uitspraak volledig waargemaakt, Davor heerste in het veld. Er was geen bos bloemen voor Davor, maar wel de drie punten en daar gaat het om.