Zinderend gelijkspel Roda’46 Zon1

Roda’46 zondag speelt 2-2 tegen SMVC Fair Play

Het was zondag smullen op het Burgemeester Buining Park bij het treffen tussen Roda’46 en SMVC Fair Play uit Culemborg. Het talrijke publiek kreeg een mooi duel voorgeschoteld. Spectaculaire momenten, mooie doelpunten, kansen, veel duels en een uitstekende scheidsrechter. De thuisblijvers hebben ongelijk gekregen.

De eerste helft

De bezoekers trokken direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Salamanakis in de aanval. Het leek een moeilijke middag voor Roda’46 te worden, dat zonder de afwezige spitsen Léon van der Pas, Marc Groen en Neal Kooij moest aantreden. Maar na een kwartiertje spelen trok Roda het spel meer en meer naar zich toe. Kansjes kwamen er ook, maar helaas nog geen doelpunten. De spits van deze middag, Mark van Burgsteden, werkte hard, maar had geen geluk in de afwerking.

In de 37e minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Een speler van Fair Play schoot de bal na een snel genomen corner, snoeihard in. Een fraai doelpunt waar de Roda-verdediging nog niet goed georganiseerd stond. Doelman Stefan Houtveen was kansloos. Deze 0-1 betekende tevens de ruststand.

Na rust meer doelpunten

Na de theepauze ontbrandde de wedstrijd volledig. Dit zeker, nadat Morten Endert in de 48e minuut met een harde schuiver de doelman van Fair Play verschalkte. 1-1. Roda’46 rook dat er meer te halen was en trok veelal via de opkomende back Ethan van Zwol en de middenvelders Daan Snellink en Davor Lambregts ten aanval. Na 60 minuten moest Marijn van Daatselaar zich aangeslagen laten vervangen. Rick Matijssen kwam in het veld en speelde in het verdere verloop van de wedstrijd een prima pot.

In de 66e minuut kwam Roda’46 tot grote vreugde van de Leusdense aanhang op voorsprong. Danny van Barneveld scoorde door een vrije trap van 18 meter vanaf het doel schitterend in de touwen te schieten. Een vrije trap die om onbegrijpelijke redenen fel werd aangevochten door de bezoekers. De protesten leverde Fair Play 3 gele kaarten op en dan ook nog een tegendoelpunt!

SMVC Fairplay gaf de strijd zeker niet op. Gesteund door een grote eigen aanhang namen de Culemborgers het heft in handen en drongen Roda’46 verder terug. Er ontstonden kansen voor de bezoekers maar de Roda-defensie, met een sterk spelende Daan van Laarschot aan het hoofd, hield stand. Toch viel de gelijkmaker. In de 88e minuut bezweek Roda’46 helaas onder de druk van Fair Play en werd de fel bejubelde 2-2 binnen geschoten.

Direct na de het gelijkmakende doelpunt kreeg Roda’46 nog een grote mogelijkheid. Mark van Burgsteden kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, schoot snel en hard in, maar mikte net te hoog en de bal verdween over het Culemborgse doel.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Vorige week speelde Roda ook al 2-2 maar dat was tegen FC Aalsmeer. Daar was een ieder zeer teleurgesteld over. “Maar de ene 2-2 is de andere niet”, merkte Roda trainer Frank Corba op, “dit gelijke spel gaf veel meer voldoening”.

Het publiek was zondag zeker de winnaar. Roda’46 – SMVC Fair Play was een mooie-, spannende- en enerverende ontmoeting, met vele spectaculaire momenten voor beide doelen en met Wasillis Salamanakis als uitstekende scheidsrechter.

Jammer was het wel dat na afloop van de wedstrijd een incident rond de doelman van SMVC Fair Play plaats vond. Dit leverde de sluitpost van Fair Play een rode kaart op.

Bijzonderheden

Roda’46 speelde met de volgende spelers: Stefan Houtveen, Ethan van Zwol, Marten Tolboom, Daan van Laarschot, Danny van Barneveld, Morten Endert, Marijn van Daatselaar (60. Rick Matijssen), Daan Snellink, Davor Lambregts (80. Boudewijn Swier), Mozes Hoppenbrouwer, Mark van Burgsteden.
Walter van de Bunt en Jan Hendriks kwamen niet in het veld.

Scheidsrechter Wasillis Salamanakis

Pupil van de week: Wout Demmers

Roda speelt donderdagavond

Het komend weekend is Roda’46 vrij. Daarom speelt het donderdag a.s. om 20.30 uur thuis tegen zaterdag derdeklasser Hoevelaken.

Zondag 10 december komt de ongeslagen koploper Sporting’70 naar Leusden. Weer een wedstrijd om naar uit te kijken.

Tekst: Cees Leijenaar