Zondag 17 maart: Roda’46 - Zwaluwen Utrecht 1911

Trainer Igor van Gelderen

Let op: aanvangstijdstip is zondag om 15.00 uur!

Zondag a.s. eindelijk weer een thuiswedstrijd voor het vlaggenschip van Roda (zon). Het sterke Utrechtse Zwaluwen komt in Leusden op bezoek. Een spectaculaire wedstrijd is verzekerd.

Strijd om de punten

De wedstrijd van zondag wordt zeker een strijd om de punten. De bezoekers uit Utrecht staan heel knap op de 2e plaats. Tot nu toe houdt het APWC nog onder zich.

Bovendien heeft Zwaluwen goede kansen op de eindzege in de 2e periode. De gasten staan daarin op de 2e plaats, net achter FC Jeugd.

Onze mannen vechten om de nacompetitie voor p/d te ontlopen. Voor Roda zijn de punten zeker ook heel hard nodig.

Verdienstelijk

Roda behaalde zondag jl in de lastige uitwedstrijd tegen FC Jeugd een zeer verdienstelijk gelijk spel. Bij FC Jeugd spelen is nooit makkelijk. De vereniging heeft een prachtig kunstveld, maar de omstandigheden daar in Ede zijn niet bepaald ideaal.

De eerste helft van de wedstrijd was onze ploeg de bovenliggende partij. In de 2e helft was de thuisploeg sterker. Voor Roda scoorde Jordy Huurdeman en bracht na een 1-0 achterstand de verdiende 1-1 eindstand op het scorebord. Vermeldenswaardig is zeker, dat de wedstrijd perfect werd geleid door scheidsrechter Jan Smit.

Wat wordt het zondag?

Al eerder is in dit artikel aangegeven dat Zwaluwen Utrecht 1911 een sterke tegenstander is. Het beschikt over een geroutineerde ploeg, dat altijd voor de winst gaat. Zwaluwen scoorde in deze competitie al 53 maal. De fysiek sterke, maar bovenal slimme spits Geert Vocking is de grote man bij Zwaluwen Utrecht. Ook de andere aanvallers van de Utrechters weten van wanten.

Roda speelt de laatste weken steeds beter, het geloof in voldoende punten is zeker aanwezig. Misschien zit er zondag een stuntje in, wij zijn benieuwd!

Mauro

Onze middenvelder Mauro Miguel Paulo gaat na benaderd te zijn door het Technisch Team het volgend seizoen voor Roda zat. uitkomen. Dat is jammer voor Roda zon, maar wij gunnen Mauro het allerbeste. Roda zat. krijgt er in ieder geval een goede speler bij.

Hopelijk steekt het Technisch Team de selectie van Roda zon, waar mogelijk, de helpende hand toe in hun strijd om klassebehoud. Voor onze vereniging is dit in alle opzichten belangrijk.

Pupil van de week

Zondag a.s. is Thom Ekdom, speler uit de O9-3 de pupil van de week. Thom, zoon van onze keeperstrainer Fred Ekdom, gaat een mooie zondag beleven. Hij maakt de wedstrijd vanaf de voorbereiding helemaal mee en zal tevens de aftrap van de wedstrijd verrichten.

Let op: gewijzigde aanvangstijd

Door omstandigheden begint de wedstrijd zondag eenmalig een uur later dan gebruikelijk. Om 15.00 uur zal scheidsrechter Martin de Jager voor het begin van de wedstrijd Roda 46 - Zwaluwen Utrecht 1911 fluiten.

3e helft start een uurtje later

Door de verlate aanvangstijd van de wedstrijd van Roda 1 begint de 3e helft een uurtje later. Maar dit zal zeker niet ten koste gaan van de befaamde Roda-zondag sfeer. Stap na afloop ons clubhuis maar binnen.