Zondag a.s. Roda’46 thuis tegen Sporting’70

Het wordt tijd voor punten!

Als  zondag om 14.00 uur scheidsrechter Leo Blank voor het beginsignaal van Roda tegen Sporting ‘70 fluit, start er voor ons elftal weer een belangrijke wedstrijd.
Drie punten zijn meer dan welkom in Leusden.

Terugblik
Het was onverdiend dat de ploeg van trainer Igor van Gelderen zondag in Nederhorst niet met minimaal één punt naar huis ging. Een dubieuze strafschop enkele minuten voor tijd leverde weer een nederlaag op en dat nog wel in een zespuntenduel.
Kansjes waren er wel. Jordy Huurdeman schoot op de paal en een knal van Mauro werd met veel moeite door de keeper van Nederhorst gestopt.

Een paar kansjes is echt te weinig. Roda speelt helemaal niet slecht, de spelers knokken voor wat ze waard zijn. Maar doelpunten maken is echt waarom het draait bij het voetbal. Hopelijk lukt het zondag tegen Sporting wel.

Sporting ’70
Tegenstander Sporting ‘70 heeft tot nu toe 10 punten in deze competitie behaald en lijkt de weg omhoog gevonden te hebben. Doordat de Utrechters afgelopen zondag niet behoefden te spelen, kon hun trainer René Versteeg rustig het spel van Roda analiseren. De ervaring leert echter dat dit niet altijd een voordeel hoeft te zijn.

Sporting ‘70, de oude club van Willem Gentenaar en keeperstrainer Fred Ekdom, is een prettige vereniging uit Utrecht. Daarom is de tegenstander van zondag van harte welkom op het Burgemeester Buining Park.

Roda ‘46
Het gaat niet goed met de uitslagen van ons eerste elftal. Dat is wel duidelijk als je met 5 punten op de voorlaatste plaats staat. Iedere week wordt er gehoopt op een goed resultaat. Toch zit het elftal er dicht tegenaan. De laatste 2 wedstrijden werden pas in de slotfase op een zeer ongelukkige wijze verloren.

Wanneer kan de negatieve spiraal omgekeerd worden? Het is erg mooi als het zondag een keertje lukt. Als nu de bal een keer in het doel van de tegenpartij valt. Als
een mooie aanval eens doeltreffend wordt afgerond. Als, als, als…!

Het elftal moet in zichzelf blijven geloven, vertrouwen houden, blijven knokken voor iedere bal. Dan valt het een keertje goed voor Roda 1 en kunnen spelers en supporters juichen.

Pupil van de week
De pupil van de week is zondag Lasse Keus, speler uit Roda 09-4. Lasse zal de aftrap van de wedstrijd verrichten. Mogelijk kan hij voor de wedstrijd wat goede tips aan de Rodaspelers geven. Opa Bart heeft vast nog wel wat ideeën in zijn boekje staan.
Lasse is de zoon van Roald en Barbra en kleinzoon van Cok en Bart Keus.

3e helft
Hoe de uitslag van de wedstrijd ook uitvalt, na afloop start weer de befaamde 3e helft van Roda-zondag. Het clubgebouw is helemaal in kerstsfeer omgedoopt en straalt veel gezelligheid uit. Niet missen dus die 3e helft!