Zondag de topper Roda’46 Zon1 - Ouderkerk

Strijd om de tweede plaats

Op de site van sv Ouderkerk is al te lezen dat de wedstrijd van zondag tussen Roda’46 en sv Ouderkerk een echte kraker wordt. En dat is ook zo. Beide ploegen strijden om een periodetitel en lijken in een winnende flow te zitten.

Sv Ouderkerk

De bezoekers van zondag zijn een geduchte tegenstander van Roda’46. De wedstrijden, die de verenigingen tegen elkaar gespeeld hebben, zijn altijd spannend en vol emotie. In de heen-wedstrijd van deze competitie had Roda bij de rust een 2-0 voorsprong, maar werd er, mede door een geweldige tweede helft van Ouderkerk, met 3-2 verloren.

Zondag jl behaalde sv Oudekerk een knappe 3-0 zege in Amersfoort tegen AFC Quick. Dit is mede gekomen doordat de ziekenboeg leegstroomt bij de Ouderkerkers en dat is goed aan het veldspel te zien. Bepalende spelers bij sv Ouderkerk zijn ondermeer spits Zino Voskuilen en de regelmatig scorende Thijs de Dood.

Wij zijn heel benieuwd of sv Ouderkerk kans ziet om de Roda defensie te passeren en tot scoren te komen (iets dat Roda’46 uiteraard niet wil). De ploeg uit Ouderkerk aan de Amstel is er in ieder geval zeer op gebrand. Ze willen zeker als tweede achter streekgenoot FC Abcoude in de competitie eindigen.

Roda’46

Onze mannen behaalden zondag een sensationele zege bij koploper en kampioen FC Abcoude, dat daarmee de eerste nederlaag van het seizoen leed. Een prachtige prestatie, waar een ieder enorm van heeft genoten. Maar voor zondag moet de knop om, écht helemaal om. Zoals bovenstaand aangegeven is de komende tegenstander sv Ouderkerk er bijzonder op gebrand om het gat op de ranglijst van drie punten en een wedstrijd minder gespeeld te dichten. Het gaat daarom zondag op ons sportpark zeer zeker spannen.

Trainer Frank Corba zal zijn elftal beslist op scherp zetten. Hopelijk zijn er dan weer wat geblesseerden van de partij, alhoewel het er voor Julian Brouwer na afloop van de wedstrijd zondag niet al te best uitzag. Natuurlijk verwachten de spelers weer veel supporters op de tribune en langs de lijn. Dit helpt zeker en wordt zeer op prijs gesteld door de spelersgroep en de staf van Roda’46.

Pupil van de week Ben Heneweer

De trotse pupil van de week is zondag Ben Heneweer, speler uit de Rodajeugd JO9-4. Ben, die Roy en Michiel als trainers heeft, vindt Roda’46 een leuke- en sportieve club.

Ben Heneweer komt uit een Roda-familie. Vader Arne is jarenlang keeper geweest bij Roda-zaterdag 1 en ook twee ooms hebben bij de zaterdagafdeling van Roda’46 gevoetbald. Opa Hans is natuurlijk ook een bekende Roda-man. Hij heeft veel werk voor de club verricht en is daarom lid van verdienste van Roda’46.

Ben, die op het Kompas in groep 5/6 zit, vindt pizza erg lekker. Ben vertelde dat hij voor Ajax is en weet je wie zijn favoriete spelers zijn? Let op dat zijn: “Messi en Johan Cruijff”.

Ben heeft ook nog een advies voor de spelers van Roda’46 1: “Goed passen jongens en niet ruzie maken”.

Balsponsor Kippie Leusden

De balsponsor voor de wedstrijd Roda’46 – sv Ouderkerk is Kippie Leusden. Kippie vind je in Winkelcentrum de Hamershof aan het Plein 31. Het fraaie bedrijf is met zijn uitstraling niet meer weg te denken uit de Hamershof. Maar Kippie is vooral bekend om zijn vele kipproducten.

Befaamd zijn natuurlijk de Kippie-pannen met vele smakelijke varianten. Nieuw is daarbij de Anti-Kluifpan de Luxe, een pan gevuld met vier verschillende hapjes als je niet van kluiven houdt. Kippie heeft een ruim assortiment van vele heerlijke gerechten, kijk eens op de site kippie.nl of nog beter: stap de winkel binnen.

Een persoonlijke tip van schrijver dezes: proef de mihoen van Kippie eens: Héérlijk!

De wedstrijd

Zondag is de geroutineerde scheidsrechter Leo Blank de aangewezen man om de wedstrijd Roda’46 – sv Ouderkerk in goede banen te leiden. De ontmoeting begint, zoals altijd, om 14.00 uur. Kom op tijd, want de wedstrijd zal vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal boeien en vol fraaie momenten zitten.

De derde helft

De derde helft bij wedstrijden van Roda’46 1 is uiteraard niet meer weg te denken. Ongeacht de uitslag kun je na afloop van de wedstrijd in het clubhuis of op het terras nog gezellig nakaarten over de verrichtingen van de spelers. Een lekker drankje is daarbij geen overbodige luxe. De spelers doen ook graag mee aan de derde helft en zijn altijd aanspreekbaar over de wedstrijd.

Uiteraard zijn onze gasten van Ouderkerk van harte welkom om aan te schuiven bij de derde helft van Roda’46 – zondag.