Zondag op het fietsje naar AFC Quick – Roda’46

De wedstrijden tussen Roda en Quick zijn altijd heerlijke derby’s. Van het begin tot het eind is er veel strijd en spanning. Een uitslag is op voorhand moeilijk te voorspellen.

AFC Quick 1890

Na een moeizame start van de competitie heeft trainer Kevin de Liefde het elftal van Quick goed op de rit gekregen. Op 21 april speelde Quick in Utrecht tegen koploper Sporting’70. Pas in de 5e minuut van de blessuretijd van de tweede helft scoorde het thuiselftal de winnende goal. (2-1) Hiermee kwam een einde aan de reeks van 7 wedstrijden op rij ongeslagen. Een knappe prestatie van de Amersfoorters.

In het jonge elftal van Quick heeft routinier Sander van Amstel nog steeds een plaats. Doelman Jasper van der Horst is een talentvolle speler in het elftal van de rood-zwarten. Verdere spelers zijn o.a. Burak Bakir Durmus, Mitchell de Vos, Vincent Ceaser en Mitchell van Etten.

Roda’46

Onze mannen spelen tot dusver een redelijk seizoen. Goede resultaten worden nog net teveel afgewisseld met mindere uitslagen. Daarom is de wedstrijd van zondag wel interessant. Kan Roda stand houden tegen Quick en neemt het de punten mee naar Leusden of zorgt AFC Quick dat de zege voor hen is.

De verdediging van Roda zal het niet makkelijk krijgen tegen de gretige spelers van de Amersfoorters. Maar de Roda defensie met daarin o.a. Danny van Barnveld, Marten Tolboom en Morten Eldert geeft zich maar niet zo snel gewonnen. Hopelijk verkeren de Roda-aanvallers, zoals Neal Kooy en Ethan van Zwol in zo’n vorm dat er kansen en doelpunten komen. Trainer Jeroen Jooren zal met zijn staf in ieder geval alles in het werk stellen om de Roda-11 scherp aan de wedstrijd te krijgen.

Op het fietsje naar Quick

De thuishaven van Quick is Sportpark Dorrestein, op een steenworp afstand van Leusden. Het is goed lenteweer dus een ieder kan lekker op het fietsje naar het terrein van AFC Quick rijden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kerssens en begint om 14.00 uur.