Overschrijving

Wil jij volgend seizoen voetballen bij een andere club?

Alle overschrijvingen gaan digitaal. 

Wat is de deadline voor overschrijvingsverzoek? De deadline voor het indienen van de digitale overschrijving door de 'nieuwe vereniging’ is 15 juni 23:59 uur.  

Wat moet ik doen om een overschrijvingsverzoek in te dienen? 

1. Je meldt je aan bij de nieuwe vereniging met je KNVB relatiecode

2. De nieuwe vereniging voert je in als nieuw lid van de vereniging

3. Je wordt automatisch overgeschreven naar je nieuwe vereniging per 1 juli (indien je oude vereniging geen bezwaar heeft) 

Waar kan ik alle informatie vinden over digitaal overschrijven? Kijk eerst op KNVB Assist http://www.knvb.nl/assist/wedstrijdzaken/overschrijvingen

 

Blokkade opleggen?

De verenigingen (= ledenadministratie) kunnen bij de verschillende spelers een financiële blokkade aangeven als dit van toepassing is. Dit kan de oude vereniging doen totdat de daadwerkelijke overschrijving doorgevoerd is. Wanneer de betreffende speler heeft voldaan aan zijn financiële verplichting dan moet de oude vereniging dit ook zelf verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden kan bij een oud-lid/speler een blokkade opgelegd worden.


Tussentijdse overschrijving

Tussentijdse overschrijving in de A-categorie kan alleen als er sprake is van een van de dispensatiecriteria, te weten verandering van woon-, werk-, studieomstandigheden of medische omstandigheden.

De sluitingsdatum voor het indienen van een dergelijke verzoek is 31 januari. Indien akkoord kan de overschrijving worden verleend per 1 februari.

Daarna is de volgende termijn van tussentijdse overschrijving de eerste vrijdag van de maand maart. Alle verzoeken die daarna worden ontvangen worden verleend, per 1 augustus, voor het nieuwe seizoen.

Indien een speler langer dan 12 maanden geleden in een bindende wedstrijd is uitgekomen kan de tussentijdse overschrijving per direct worden verleend voor de categorie A. Daarnaast kunnen jeugdspelers tussentijds terug naar hun voorlaatste vereniging, eveneens voor de categorie A.

Tussentijdse overschrijvingen in de B-categorie kunnen mits beide verenigingen akkoord zijn. Dit kan tot de eerste vrijdag van de maand maart. Pupillen in de B-categorie vallen niet onder de overschrijvingsbepalingen en kunnen het gehele seizoen door ingediend worden.

Alle overschrijvingen die na de eerste vrijdag in maart worden ingediend, worden niet eerder dan 1 juli in Sportlink doorgevoerd. Overschrijvingen voor alle A-categorie dient uiterlijk 15 juni 23:59 uur ingediend te zijn.

Laatste wijziging: 11-6-2023