2017: Remco Bosman stopt met voetballen

Remco Bosman heeft zijn laatste wedstrijd er op zitten.

LEUSDEN - In zijn laatste wedstrijd op 20 mei 2017 bij Roda'46 4 - Wasmeer 2 als actief voetballer, kreeg Roda-speler Remco Bosman vijf minuten voor tijd een afscheidswissel. Na 44 jaar te hebben gevoetbald vindt hij het nu genoeg. ,,Ik ben op 10 mei jl. 50 jaar geworden en dat is een mooie leeftijd om te stoppen.''

Remco Bosman, getrouwd met Sylvia en twee zoons (Mike van 22 en Danny van 17 jaar) heeft niet altijd bij Roda '46 gevoetbald. Op 6-jarige leeftijd begon hij zijn carrière in Deventer bij Rohda. "Toch Roda," zegt Remco, "maar dan met een H erin." De ouders van Remco verhuisden naar Leusden toen Remco 10 jaar was.

FAMILIE

Voor Roda pakte dat niet slecht uit. Pa Bosman (Coo voor de insiders) werd later voorzitter van de Leusdense voetbalvereniging en ook Ma Bosman (Trees) heeft haar steentje bijgedragen. Remco heeft in de jeugd alle eerste elftallen doorlopen van de E1 tot en met de A1. Een hoogtepunt bij de jeugd was het Internationale A1 toernooi. Feyenoord was één van de deelnemers. ,,In de halve finale moesten wij tegen Feyenoord en wij wonnen met 1-0. Ik scoorde", zegt Remco. ,,In de finale speelden wij weer tegen Feyenoord. De uitslag was 1-1. Ik scoorde weer. Strafschoppen nemen. Onze keeper Hans van Bekkum stopte alles wat er maar te stoppen viel en wij wonnen het toernooi", aldus een lachende Remco.

KAMPIOEN

Remco Bosman heeft veel trainers bij Roda meegemaakt. Hij noemt er een paar: ,,Fillie Kraak, die liet mij op 16-jarige leeftijd debuteren in het eerste, maar ook Ruud Maas, Meindert Vlugt, Piet Mackaay, Cor Smink, Wim de Haas en Jeroen Peters. Met de laatstgenoemde werden wij twee keer kampioen. In totaal ben ik drie keer met het eerste kampioen geworden. Ik denk niet dat iemand mij dit kan navertellen bij Roda".

,,Ik heb bij de senioren altijd bij Roda-zondag gevoetbald. Bij het eerste heb ik zo'n 450 wedstrijden gespeeld", zegt Bosman die in het dagelijks leven logistiek- en inkoop manager is bij Interhiva in Barneveld. Remco Bosman is zeker geen fan van kunstgras.

,,Ik ben een karakter voetballer, was bijna nooit geblesseerd. Afschrijven voor een wedstrijd deed ik niet. Je moet gewoon door de pijntjes heen bijten. Maar dat kan alleen maar op echt gras", meent Remco.

,,Natuurlijk heb je in al die tijd wel bijzondere dingen meegemaakt", vervolgt Bosman zijn verhaal. ,,Zo verloren wij eens een uitwedstrijd tegen 's Graveland met 7-1. Bij terugkomst in een volle kantine stonden alle supporters met witte zakdoekjes te zwaaien. Onze trainer Jeroen Peters was hier niet blij mee, maar wij werden wel kampioen dat seizoen" aldus een enthousiaste Remco. Tot slot van ons gesprek sprak Remco de wens uit, dat hij vurig hoopt dat Roda-zondag altijd zal blijven bestaan. ,,Ik wil lekker naar wedstrijdjes gaan kijken en de gezelligheid van Roda-zondag blijven proeven. Bovendien, wat moet ik anders doen op zondag?"

Cees Leijenaar