1998: Roda'46 Zon1 eindelijk kampioen

1997-1998_zon1_2_foto_500x318.jpg

Trainer Jeroen Peters (staand geheel links) en zijn mannen vieren een feestje, kort na het binnenhalen van de titel in de vijfde klasse.

 

Hertha – Roda’46 Zondag  1-3

5 APRIL 1998 - RODA’46 ZONDAG EINDELIJK UIT DE VIJFDE KLASSE

Roda-zondag heeft de titel in de vijfde klasse behaald. Hertha uit Vinkeveen werd met 3-1 teruggewezen. Sander Seton, Remco Bosman en Jeroen van Gaal maakten de Leusdense goals. “Dit is een geweldig gevoel”, zei trainer Jeroen Peters, terwijl zijn spelers elkaar in de armen vielen.

Koninginnedag viel dit jaar vroeg in Leusden. In tegenstelling tot de verjaardag van onze vorstin duurde het feest nu ook twee dagen. Het kampioenschap van Roda’46 A1 werd door de voetbalclub zaterdag al uitbundig en uitvoerig gevierd. Dat was nog maar het voorspel voor het feest van zondag.

Zondag 5 april was Bevrijdingsdag voor Roda-zondag. De hele zondag-club heeft jarenlang naar de promotie uit de vijfde klasse toegeleefd. Zondag was het dan eindelijk zo ver. De terechte en zo felbegeerde promotie werd zeer enthousiast gevierd.

Door omstandigheden moest het eerste bedrijf van het feest in Vinkeveen gevierd worden. Het was heel erg druk in het dorp. Niet dat heel Vinkeveen uitgelopen was om de Leusdenaren de hand te drukken. Integendeel, zondagmiddag om 13:00 uur was het druk bij de Total-pomp in Leusden. Alle Roda-supporters kwamen nog even benzine tappen en de oliestand controleren voor zij de tocht langs het wassende water naar Vinkeveen gingen maken.
In Vinkeveen kun je eigenlijk niet verdwalen. Er reed een lange rij Leusdense auto’s onder aanvoering van een bus van Bessling naar het sportveld.

Er waren meer dan 500 supporters naar Vinkeveen gekomen en ze hadden allemaal een geweldige middag. Roda was de sterkere ploeg en liet er geen twijfel over bestaan dat de titel in Leusdense handen hoorde te komen.

Er was veel werk van de kampioenswedstrijd gemaakt. Er waren stickers met de tekst “Roda’46 kampioen” gemaakt. Ze zaten zelfs op de Vinkeveense doelpalen geplakt. Er waren behoorlijk veel spandoeken. Er waren heuse petjes. De sponsors hadden bij Van der Valk een ontbijt tot zich genomen en waren daarna naar het tweede gegaan, dat ook al kampioen werd. Zij waren uiteraard ook bij deze wedstrijd aanwezig.

Tijdens het laatste kwartier van de wedstrijd in Vinkeveen, toen voorzitter Willem van de Bremer en bestuurslid technische zaken Bert Kulk al de bloemen ophaalden, werd er veel gezongen rond het veld.

Het leukste was eigenlijk de reactie van de direct betrokkenen. Bij de openingsgoal van Sander Seton stroomde de bank van Roda’46 spontaan leeg en voerden de wisselspelers en technische staf een uitzinnige vreugdedans uit. Bij de derde goal besprong keeper Hendrik Timmer zijn medespeler Sander Seton van puur enthousiasme.

Na het laatste fluitsignaal maakten de spelers wilde en geïnspireerde vreugdedansen. En dat was zo’n mooi gezicht. In de kleedkamer gingen de dolle taferelen overigens gewoon door. Na de teleurstellingen van de laatste jaren was het heel leuk om Roda-zondag eens zo onbekommerd uit zijn bol te zien gaan. De spelers, trainers en het bestuur hadden dat ook zeker verdiend.

Opstelling: Hendrik Timmer, Michael Baardman, Jeroen Zaal (Baltus Mainsi) Remco Bosman, Manouk Gatsjadoerian (Olav Smits), Sander Seton, Casper Vuyk, Arne van Geldermalsen, Kjeld Gruben, Jeroen van Gaal en Erik Willaarts (Hans-Peter van Ginneken).

Koen Koster - Leusder Krant, Woesdag 8 april 1998

1997-1998_zon1_2a_foto_afloop_349x224.jpg

De Roda-bank veert op als het laatste bevrijdende fluitsignaal heeft geklonken; de titel is binnen!