1964: Opening Burgemeester Buiningpark

1964: OPENING BURGEMEESTER BUININGPARK

05_opening_buiningpark_sepia_350x225.jpg
1964 - v.l.n.r.: Burg Buining, Wethouder J.Mandemaker, W.Vrijhoef, J.Houtveen, J.R.H.v.d. Berg, A.Houtveen

Op 15 augustus 1964 wordt het Burgemeester Buiningpark officieel geopend. Door wie anders dan door burgemeester Buining zelf! Als jongste lid van de vereniging mag Andrew Tonneman de sleutel overhandigen aan de burgemeester. Zijn armen bezwijken bijna onder het gewicht van de sleutel, die heel letterlijk ‘gewichtig’ is gemaakt door er een lel van een frame aan te solderen — gedrapeerd op een kussen in zijn armen.

Het Burg. Buiningpark omvat drie speelvelden, een trainingsvelden en een flinke parkeergelegenheid. Het eerste jaar mag slechts één speelveld bespeeld worden en wel door het eerste elftal. De rest van de teams blijft aan de Asschatterweg spelen.
Roda'46 biedt aan zelf het kleedlokaal te bouwen, want men wil iets terug doen voor de gemeente. Vele vrijwilligers zijn 's avonds en in het weekend actief. Vooral als opzichter Jan Mol met zijn grote baas, burgemeester Buining, op controlebezoek komt.

In 1965 kan men met alle elftallen (twee zaterdag-, drie zondag-,vijf junioren- en drie pupillenteams) verhuizen naar het nieuwe sportcomplex.

Roda'46 deelt een onderkomen met de korfbalvereniging De Antilopen en de tafeltennisvereniging.

 

1965: Het allereerste kampioenschap

 

Laatste wijziging: 18-10-2016