Onze huisregels

huisregels1_263x225.jpg

EEN VEILIG SPORTKLIMAAT

Voetbal levert prachtige momenten op en voetbal is leuk om te doen! Niet voor niets staan iedere week miljoenen Nederlanders op en rond het sportveld. Voetbal brengt mensen samen, zorgt dat ze gezond blijven, maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Een scheldpartij, wat duw- en trekwerk of een serieuze vechtpartij.

Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken we ‘een veiliger sportklimaat’. Hoe? Door als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter of vrijwilliger het sportplezier te stimuleren. En om in te grijpen als het fout gaat. Zo houden we sporten leuk!


De huisregels van Roda'46

Bij Roda '46 zijn we trots op onze club. Niet alleen op onze fraaie accommodatie, maar ook op onze spelers, ouders, vrijwilligers en toeschouwers.
In vergelijking met een paar jaar geleden is het geweld, onbehoorlijk gedrag, vervelend taalgebruik, onsportief gedrag, pesterijen en vernielingen bij onze club flink afgenomen. Over het algemeen gedragen de mensen van Roda '46 zich zoals het hoort. Daar hebben we met z'n allen al veel voor gedaan. Er zijn normen en waarden vastgesteld. Deze gedragsregels zijn binnen de vereniging uitgedragen en worden over het algemeen nageleefd. Degenen die zich niet aan gedragsregels houden spreken wij daar op aan.
Maar we zijn er nog lang niet. Nog steeds gebeuren er dingen op de voetbalvelden (en ook bij Roda '46) die ontoelaatbaar zijn.
Daarom zijn er regels waar we ons aan moeten houden.


In de kantine


* Voetbalschoenen en -tassen zijn niet toegestaan in de kantine.
* Roken op het terrein van RODA '46 is overal verboden
* Alcoholische dranken nuttigen we in het weekend niet voor 12.00 uur. Doordeweeks is alcohol verboden tot 19.00 uur.
* Rommel die we maken ruimen we zelf op.
* We nemen geen glas- en aardewerk mee naar buiten.
* Lege kopjes en glaswerk brengen we terug naar de bar.
* We zitten op de daarvoor bestemde stoelen, dus niet op tafels, voetbalspel, vensterbank, e.d.

 

Op en rond de kleedkamers

* We roken niet en drinken geen alcohol in de kleedkamer.
* Je blijft af van de spullen van een ander. Voorkom diefstal en berg je waardevolle spullen goed op of laat ze gewoon thuis.
* Kom je personen tegen in de kleedkamers of gangen die daar niets te zoeken hebben: spreek die persoon er op aan, meld het bij je trainer of leider of meld het bij je coördinator.

 

Op en rond de velden

* We roken niet en drinken geen alcohol op het veld en langs de lijn.
* Velden zijn geen oversteekplaats, maar zijn om op te voetballen. Loop dus rond het veld als je naar de andere kant moet.
* Blijf achter de hekken/reclameborden tijdens een wedstrijd.
* Accepteer zonder tegenspreken het gezag van de scheidsrechter.Op en rond het sportcomplex


* Rommel gooien we in de afvalbakken (ook als anderen dat veroorzaakt hebben).
* Fietsen en brommers worden in de daarvoor bestemde rekken in de fietsenstalling geplaatst.
* Auto's worden in het daarvoor bedoelde vakken geparkeerd.
* Matig je snelheid in de nabijheid van het sportcomplex.


Ongewenst gedrag van wie dan ook wordt niet getolereerd.

Teams of spelers die zich niet houden aan de huisregels zullen hierop worden aangesproken en waar nodig zal het bestuur sancties nemen. Dat geldt ook als ernstig wangedrag wordt geconstateerd zoals vernielingen aanrichten, pesten, intimidatie, anderen in gevaar brengen, etc.

 

Laatste wijziging: 02/09/2022