Sportmedische zorg

Roda ’46 faciliteert sinds het seizoen 2022/'23 een blessurespreekuur. Een fysiotherapeut is op onderstaande dagen aanwezig in de verzorgingsruimte naast kleedkamer 1: 

  • maandag tussen 18.15 en 19.45 uur

Het blessurespreekuur wordt gratis aan alle leden van RODA '46 aangeboden. Aanmelden kan via: https://outlook.office365.com/owa/calendar/FysioClubsupport@mtcdefysioclub.nl/bookings/  of telefonisch via 033-4531677

Daarnaast is aan het 1e elftal van de vereniging (zaterdag 1) een verzorger gekoppeld. 

MTC De Fysioclub

Het blessurespreekuur wordt verzorgd door MTC De Fysioclub. Bij blessures kan een vroegtijdige diagnose en behandeling veel tijd en ongemak besparen. Alle spelers van RODA ‘46, zowel jeugd, senioren, zaterdag als zondag,  kunnen voor vragen omtrent een (dreigende) blessure terecht op het gratis blessurespreekuur.

Blessure spreekuur

Heeft u, uw kind, of een speler uit uw team last van een blessure of pijntjes dan zijn er bij RODA twee mogelijkheden om het blessurespreekuur te bezoeken:

  • maandagavond tussen 18.15 en 19.45

Doel blessurespreekuur

Doel van het blessurespreekuur is het vroegtijdig beoordelen van een blessure middels een kort vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt bekeken hoe de voetballer het snelst weer klachtenvrij kan voetballen. Dit kan bestaan uit adviezen, rekoefeningen of een doorverwijzing naar de fysiotherapie voor uitgebreidere revalidatie.

Lengte screening

Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten en is geheel kosteloos.

Locatie

Het blessurespreekuur vindt plaats in de verzorgingsruimte van RODA ’46 naast kleedkamer 1

Aanmelden

Spelers/ouders/trainers kunnen zich/de speler aanmelden via een online aanmeldsysteem:

https://outlook.office365.com/owa/calendar/FysioClubsupport@mtcdefysioclub.nl/bookings/

Telefonisch aanmelden

Ook is er de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen (033-4531677) met MTC de Fysioclub om een afspraak in te plannen voor het blessurespreekuur.

Bezoek op andere dagen

Ook buiten de blessurespreekuren bij RODA zijn spelers van RODA van harte welkom bij MTC de Fysioclub.  Er zal dan een afspraak met u gemaakt worden bij de fysiopraktijk van MTC De Fysioclub die op verschillende locaties in Amersfoort is gevestigd. U kunt gebruik maken van deze mogelijkheid als u z.s.m. duidelijkheid wil over een blessure, bijvoorbeeld als er blessures optreden en er onduidelijkheid is over het al dan niet kunnen spelen/trainen. Ook in deze situatie bieden wij voor RODA spelers de eerste screening kosteloos aan. Vermeld wel altijd dat u lid bent van RODA ’46.

Terugkoppeling

Na afloop van de screening zal de fysiotherapeut de trainer, en bij minderjarige spelers tevens ouders/verzorgers, van de speler informeren. Met toestemming van de speler worden de  trainer/ouder ingelicht over de aard van de blessure, de verwachtte hersteltijd, en mogelijke behandelwijze. Tevens wordt de trainer geïnformeerd over de beschikbaarheid van de speler wat betreft training/wedstrijddeelname.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en kijken uit naar een fijne samenwerking waarbij we het blessureleed dit seizoen zoveel mogelijk hopen te voorkomen.

Zie voor meer informatie de website van MTC De Fysioclub:

Maak kennis met het ervaren en veelzijdige team van MTC de Fysioclub

 

Met sportieve groet,

Het Technisch Team van RODA ‘46