Afgelasting

<paraplu3_150x150.jpg

1. ALGEHELE AFGELASTING
strict.

Van een algehele afgelasting door de KNVB wordt melding gemaakt op teletekst bij de publieke omroep (NOS) op pagina 603. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen categorie A en B. Alle teams van Roda '46 spelen in het district West 1.
Zie ook A- en B-categorie


2. INCIDENTELE AFGELASTING
Tevens kan het gebeuren dat er incidentele afgelastingen zijn. Hiervoor worden alle velden van Roda '46 op zaterdag- en zondagochtend rond 7:30 uur gekeurd door de consul. Hij bepaalt of een veld bespeelbaar is en eventueel hoeveel wedstrijden er op gespeeld kunnen worden. Ook heeft hij de mogelijkheid voor bijvoorbeeld middagwedstrijden het veld te herkeuren. Per vereniging wordt dit dus vastgesteld.
 
Bij afkeuring van het veld bij de te bezoeken club, wordt de wedstrijdzaken app zo snel mogelijk ingevuld. Houd de voetbal.nl app dus in de gaten op dagen dat je aan doorgaan twijfelt. Bij afkeuring op de speeldag wordt de scheidsrechter gebeld door het wedstrijdsecretariaat.
  

2. UITWIJKEN BIJ ALGEHELE AFGELASTING
Bij algehele afgelasting kan er bij Roda '46 een alternatief programma zijn. Doordat we "maar" drie kunstgrasvelden hebben is het niet mogelijk dat ieder team bij afgelasting elke week speelt.


3. UITWIJKEN BIJ GEDEELTELIJKE AFGELASTING
De KNVB heeft Roda '46 verplicht om ingeval van gedeeltelijke afgelasting uit te wijken naar de kunstgrasvelden. De voetbalbond schrijft voor dat bij gedeeltelijke afgelasting de volgende rangorde moet worden gehanteerd:
1) A-categorie met nacompetitie en bekerwedstrijden A-categorie
2) Overige A-categorie
3) Bekerwedstrijden B-categorie
4) Overige B-categorie
5) Oefenwedstrijden

We hopen op begrip als jouw team (of het team van je zoon of dochter) afgelast wordt, terwijl er toch gespeeld wordt op de kunstgrasvelden. Nogmaals. Hier kunnen we bij Roda '46 niets aan doen. Dit is verplicht door de KNVB. 

 

4. STAPPENPLAN BIJ AFGELASTING
Afgelastingen worden verwerkt en doorgegeven door de Tafeldienst.

 

Laatste wijziging: 21-8-2021