Niet groots, wél weer drie punten

(Foto: Doelpuntenmakers Nigel van Zelst en Jesper van Dalen)

Roda’46 – Argon 2-1

Roda zaterdag blijft punten pakken. Na de verrassende 2-1 overwinning vorige week bij DHSC, werd Argon thuis met dezelfde cijfers verslagen. Trainer Romp blijft voorlopig liever naar beneden kijken, maar bevindt zich met zijn eerste elftal op een mooie derde plaats op de ranglijst. Al moet gezegd worden dat de verschillende in deze 1e klasse A klein zijn.

De bezoekers van Argon startten de wedstrijd heel compact, waar de mannen van Roda duidelijk moeite mee hadden. Romp: “We hadden het vandaag lastig om de ruimtes te vinden en deze te benutten. Doordat Argon zo speelde, lag de ruimte vooral achter hun laatste linie. Daar hadden we vaker de vrije man moeten vinden. Als we zelf aan de bal zijn, moeten we meer lef tonen, meer durven voetballen. Dat kwam er vandaag lang niet altijd uit. Niet voor niets kwamen onze beide goals uit omschakelmomenten.”
Gelukkig zijn er ook positieve zaken te melden. Allereerst natuurlijk de punten, daar gaat het uiteindelijk om. Roda boekte alweer de derde overwinning en is bezig aan een goede reeks. Daarnaast blijkt de huidige selectie een hecht team, dat samen knokt voor een goed resultaat. Romp: “We geven niet veel weg en onze kracht is inderdaad het collectief, de jongens vechten voor elkaar.”
In de 32e minuut van de eerste helft kwam Roda op een 1-0 voorsprong door spits Nigel van Zelst. Dit was tevens de ruststand in een wedstrijd waarin weinig grote kansen waren te noteren.
De tweede helft wordt Argon sterker en dringt Roda’46 terug. Min of meer vanuit het niets is het echter Jesper van Dalen die Roda in de 55e minuut naar een comfortabele 2-0 voorsprong schiet. Roda lijkt op rozen te zitten, maar Argon blijft aandringen. Acht minuten later komt de ploeg uit Mijdrecht dan ook terug in de wedstrijd: 2-1 met nog een klein half uur te gaan. Argon blijft de betere ploeg maar tien minuten voor tijd krijgt een speler van Argon zijn tweede gele kaart en moet het team met tien man verder. Ook de numerieke meerderheid leidt niet tot de beslissende 3-1, waardoor het tot de laatste minuut spannend blijft. Gelukkig voor de roodzwarten wordt er niet meer gescoord en is 2-1 de eindstand. Weer een mooie overwinning. Het veldspel was zoals vermeld niet altijd goed en op basis van de tweede helft had het ook een gelijkspel kunnen zijn, maar Argon was niet bij machte om de 2-0 achterstand goed te maken. Roda staat nu achter AFC en Huizen op een keurige derde plaats. Aanstaande donderdag wordt er geoefend bij Hercules (aanvang 20.15 uur) en komend weekend is de ploeg vrij. Daarna wordt de competitie weer opgepakt met een uitwedstrijd tegen De Zuidvogels.
Wissels aan Roda zijde: Tim van den Ham voor Mitchell van der Veer, Cedric Sangwa voor Nigel van Zelst en David Korankye voor Jasper van Dijk.