RODA krijgt WNC niet op de knieën

Op paaszaterdag speelde RODA de eerste wedstrijd van de laatste periode thuis op het zonovergoten Buiningpark tegen de nummer 3 WNC. Was het in de heenwedstrijd tegen WNC het laatste kwartier wat RODA de das om deed. In deze thuis wedstrijd bleek het eerste kwartier van de wedstrijd beslissend voor de uitslag.

Ondanks dat RODA goed uit de startblokken kwam en prima veldspel liet zien werd RODA afgetroefd op individuele kwaliteiten. Het eerste doelpunt viel na een voorzet van rechts toen de bal na ongelukkig wegwerken van de RODA keeper ineens voor de voeten van een in het 5 meter gebied staande WNC speler viel. Die wist met dit buitenkansje wel raad en tekende de 0-1 aan. De 0-2 stond even later ook op het scorebord. Een van de WNC spelers zag in een splitsecond dat de RODA keeper op de rand van zijn 16-meter gebied stond en schoot met ongekende precisie de bal vanaf de middellijn over de keeper in het doel. Een geweldige doelpunt.

RODA herpakte zich en begon aan een inhaalrace. Dat resulteerde vlak voor rust in een prachtig RODA goal. Berry Powel werd met een steekpass in het 16 meter gebied in kansrijke positie gebracht. Powel behield het overzicht en hakte de bal op de volledig vrij staande Tristan Wallet die vanaf 8 meter onberispelijk binnenschoot.  Een voorbode voor een spannende 2e helft werd in de rust geroepen door de trouwe supportersschare.

Helaas bleek dit niet het geval. WNC heeft een prima uitgebalanceerd elftal met een paar uitstekende voetballers, waaronder  de foutloos spelende aanvoerder Sanaky, met daar omheen enkele fysiek sterke en degelijke voetballers. RODA beet zich er op stuk. Het positiespel bracht RODA nauwelijks in scoringspositie en toen uiteindelijk de lange bal gehanteerd werd waren alle "afvallende ballen" voor de attentere WNC spelers. Dit resulteerde in een 1-2 eindstand.

Voor RODA niet de gehoopte start van de laatste periode. Echter verliezen van de nummer 3 is ook geen schande. Vooruit kijken naar de komende wedstrijden is het devies. RODA herbergt meer dan voldoende kwaliteit om de komende weken te laten zien dat ze het elk team in deze afdeling moeilijk kunnen maken.

Volgende week zaterdag 23 april om 14.30 uur kan het team daar een begin mee maken. Dan speelt de zaterdag elf een uitwedstrijd tegen GRC uit Giessen. GRC bivakkeert in de buurt van de degradatiestreep. Dat zal ongetwijfeld een tegenstander opleveren die met het mes tussen de tanden de Arena zal betreden. Een mooi moment voor RODA om te laten zien dat ze daar tegen gewapend zijn.

Op de foto Jhaniro Prudencia die met een mooie actie langs een verdediger van WNC glipt.