Roda’46 JO18-1 vloert MVV JO18-1


LEUSDEN - Het inhaalweekend betekende voor JO18-1 een competitiewedstrijd tegen betaald voetbalorganisatie MVV JO18-1, nadat de onderlinge ontmoeting in januari werd afgelast vanwege sneeuwval. Nu werd er onder een lekker zonnetje afgetrapt en speelden de roodzwarten zich naar een uitstekende 5-3 winst op de Limburgers.

Roda’46 won eerder dit seizoen al met 5-1 van Fortuna Sittard JO18-1 en wilde dat kunststukje graag herhalen. Dat lieten de roodhemden vanaf de aftrap zien. Binnen slechts elf (!) minuten werd MVV al op een ruime achterstand gezet: 3-0. Eerst had Norendly zijn ploeg - na een uitstekende crosspass van Ynze - op 1-0 gezet. Snel schoot Sam ook nog twee keer raak: 3-0.

Daarna gooide MVV er een schep bovenop en Roda’46 had het lastig met een tactische omzetting van de Maastrichtse formatie. Door eigen slordigheden liet het MVV naar 3-2 terugkomen, en met hangen en wurgen werd met die voorsprong de kleedkamer opgezocht voor de rust. Er werd een nieuw plan gemaakt, om vanuit een compactere organisatie toe te slaan in de omschakeling.

Dit pakte uitstekend uit, want tien en vijftien minuten na rust werd een snelle tegenaanval succesvol afgerond. Beide keren was Sam de afmaker, waarmee de spits zijn totaal van deze dag op vier doelpunten wist te zetten. De 5-3 in de slotminuten was slechts voor de statistieken. Een enorme teamprestatie; met de teamgeest zit het in de groep wel goed.

Wederom veel dank naar Caro, Wonder en Sam van JO17-1, want door hun inzet hadden we genoeg spelers om de vakantiegangers op te vangen. JO18-1 is komende week vrij en kan genieten van de goede start met negen punten uit de eerste vier duels. Een week later gaat het - als nummer twee - op bezoek bij de koploper: Hercules JO18-1.

Roda 46 JO18-1 - MVV JO18-1 20240217 - spelers.jpeg