Roda A1 wint bij Houten en staat bovenaan 3e periode.

Roda A1 wint na een moeizame eerste helft uiteindelijk dik verdiend met 1-4 van Houten A1.

Op een lastig bespeelbaar veld was het Roda dat de eerste helft wel de betere ploeg was maar de drie 100% kansen die het kreeg onbenut liet. Mede doordat Roda niet wist te scoren was het een eerste helft waar het toch zeer onrustig was,zonder dat Houten echt gevaarlijk kon worden.
De scheidsrechter van deze middag nam nogal wat vreemde beslissingen wat het spel met name in de voordeelregel zeker niet ten goede kwam.

Na rust was het Roda dat Houten met de rug tegen de muur zette en dan ook al snel een 0-1 voorsprong nam door een halve omhaal van aanvoerder Mitchel. Nog geen vijf minuten later maakte Amine die na een mooie aanval de 2-0 binnen schoot en daardoor leek de wedstrijd beslist.

Toch dacht de scheidsrechter daar anders over en gaf Houten makkelijk een penalty, maar deze werd gelukkig gemist waardoor de stand 0-2 in het voordeel van Roda bleef. Via een benutte strafschop van Stefan en een prachtige goal van Mitchel werd het uiteindelijk 1-4 voor Roda.

Door het onverwachte verlies van Emmen A1 staat Roda A1 nu bovenaan in de derde periode met nog twee ontmoetingen te gaan. Deze wedstrijden zijn nog wel tegen de kampioen De Graafschap A1 thuis op 30 april en de laatste uitwedstrijd bij nummer twee de Koninklijke Kon HFC A1.

Het zal dus een lastige klus worden en een grote stunt zijn voor deze jonge A1, maar bij twee keer winst is de nacompetitie voor promotie naar de 1e Divisie een feit.