Roda'46 JO13-1 seizoen 2023-2024


Een uitzonderlijk seizoen voor een buitengewoon team!

Na een jaartje aardig in de hoofdklasse te hebben meegedraaid met vooral veel fysieke weerstand van oudere jongens begon de JO13-1 in september aan het avontuur in de 4e divisie. Wat zou dit brengen? Met Efron als hoofdtrainer en Omar en Gabri als missende puzzelstukje waren de verwachtingen hoog gespannen. In de voorbereiding waren immers prima resultaten neergezet tegen teams uit hogere divisies. Go Ahead Eagles 13-1 droop daarin na een 2-2 gelijkspel weer ontluisterd van de Roda velden af.

De rit met de zegekar begon uitstekend, met als kers op de taart de 4-3 vrijdagavond overwinning op veld 1, voor volle tribunes, tegen FC Utrecht 13-2. Met slechts drie verliespunten, maar wel een spannende concurrentiestrijd met Victoria 13-1 en FC Utrecht 13-2 kroonde de 13-1 zich begin december tot onbetwiste kampioen van het najaar 2023. Promotie naar de 3e divisie was behaald!

Ingedeeld in de 3e divisie Noord-Oost met de Graafschap 13-2 en Quick ’20 13-1 als degradanten werd op basis van het aanwezige vertrouwen een derde plek als doelstelling neergezet. Onder leermeester en gezelligheidsmens Efron en de vele tips van assistent-trainers Rick en Steyn had de 13-1 al grote stappen gezet. Varianten aan tactische systemen werden moeiteloos uitgevoerd door deze voetbal intelligente groep, van wie velen op lijstjes van scouts terechtkwamen of zelfs werden uitgenodigd voor een stage.

Na zeven overwinningen en een gelijkspel was het vertrouwen halverwege april dusdanig gegroeid dat een tweede kampioenschap tot de mogelijkheden behoorde! Ook in lastige wedstrijden was het een team dat voor elkaar door het vuur ging. Helaas volgden eind april en begin mei een nederlaag en gelijkspel. De nieuwe nummer één, Unicum 13-1, was daarmee helaas niet meer in te halen. Het verdriet maakte echter al vrij snel plaats voor blijdschap, want de 13-1 kwalificeerde zich daarmee voor de eerste vier in de 3e divisie.  De eerste vier handhaafden zich, na de divisie-herindeling door de KNVB, als 14-1, voor de landelijke 3e divisie najaar 2024. Door dit uitstekende resultaat mag de 13-1 in het najaar 2024 zelfs in de landelijke 2e divisie uitkomen.

Als teammanager kan ik niets anders zeggen dan dat het een uitzonderlijk seizoen voor een buitengewoon team was. Brian, Bram, Lars, Tygo, Jahmesio, Milan, Omar, Salahedine, Gabri, Jasper, Djim, Thijn, Joren, Ruben en invallers uit de 13-2 en 13-3, ik, en met mij vele anderen, hebben er met volle teugen van genoten!

Sander van der Horst (teammanager JO13-1)