2022 Voorbeschouwing Roda’46 1 – HBOK 1


Voorbeschouwing Roda’46 1 – HBOK 1

Aankomende zaterdag 12 november 2022 speelt Roda’46 1 thuis tegen het uit Zunderdorp afkomstige Het Begon Op Klompen. De vereniging HBOK is opgericht op 1 juni 1951. Aan het einde van de jaren veertig werd er regelmatig door jongemannen uit Zunderdorp gevoetbald op het plein voor de Hervormde kerk, iets dat hen door enkele natabelen bepaald niet in dank werd afgenomen. Gezien het feit dat de ‘belhamels’ op klompen voetbalden, zal destijds voor flink wat overlast hebben gezorgd. Het was in het voorjaar van 1951 dien het idee werd geopperd om een voetbalclub in Zunderdorp op te gaan richten. Omdat er standaard op klompen werd gevoetbald, was de clubnaam Het Begon Op Klompen al snel gevonden.Het elftal van trainer Juan Fernández Coto behaalde uit de 6 tot nog toe gespeelde competitiewedstrijden 8 punten, wat resulteert in een 9ste plaats op de ranglijst. De laatste door HBOK gespeelde competitiewedstrijd werd met 3-2 gewonnen van Monnickendam. 

De mannen van trainer Mark Wietsma behaalden 10 punten uit 6 wedstrijden en staan hiermee op de 5de plaats van de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd er gespeeld uit bij Montfoort SV’19. Na een 1-0 ruststand werd er met 2-1 verloren. Het doelpunt werd vlak voor tijd gemaakt door Julian. Een nederlaag die niet nodig was geweest gezien het spelbeeld. Alleen gaat het om het maken van doelpunten. 

In het seizoen 2011/2012 werd er voor het laatst tegen elkaar gespeeld in competitieverband in Leusden en deze werd door de Leusdenaren met 2-0 gewonnen. Wanneer er zaterdag as na 90 minuten eenzelfde eindstand op het scorebord staat zullen het thuispubliek en de staf en spelers van de gastheren waarschijnlijk wel tevreden zijn. Onze gasten uit Zunderdorp zullen hier natuurlijk niet graag aan meewerken. 

De wedstrijd staat onder de leiding van scheidsrechter B. Benlamkaddem en het aanvangstijdstip is 15:00 uur.

Wedstrijdbalsponsor:

Balsponsor is Eetcafé Plan B, De Biezenkamp 4d, 3831 JA Leusden.

Plan B is al jaren een begrip in Leusden. Het is dat restaurantje wat u zoekt, voorafgaand aan een gezellige avond. Bij Plan B zult u veel lokale Leusdenaren treffen, die net als u komen ontladen, ontmoeten en natuurlijk genieten van een lekker diner. Ons vriendelijke en gastvrije personeel heet u van harte welkom. Neem lekker plaats en laat u verwennen. Zoals u van ons mag verwachten, verzorgen wij met veel plezier en liefde een heerlijk diner voor u. Voor meer informatie: www.eetcafeplanb.nl