Voorbeschouwing Roda’46 1 – Nivo Sparta 1


Voorbeschouwing Roda’46 1 – Nivo Sparta 1

Aankomende zaterdag 30 april 2022 speelt Roda’46 1 thuis tegen het uit Zaltbommel afkomstige Nivo Sparta 1. Het elftal van trainer Bert Ruijsch behaalde uit de 19 tot nog toe gespeelde competitiewedstrijden 29 punten, wat resulteert in een 5de plek op de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd er met 4-0 gewonnen van Woudenberg. Een van de gevaarlijkste aanvallers uit deze eerste klasse speelt bij Nivo Sparta en luistert naar de naam Frenk Schaap, hij scoorde deze competitie al 17 keer. 

Roda’46 1 behaalde 26 punten uit 19 wedstrijden en staat hiermee op de 6de plaats van de ranglijst. Vorige week speelde Roda’46 uit in Giessen bij GRC’14. Binnen een halfuur stond het 0-2 door doelpunten van Nassim en Berry. Uit het niets werd het 1-2, wat ook de ruststand was. Met nog ongeveer een kwartier te spelen werd het onverwacht 2-2. Gelukkig was het Nassim die een minuut later al weer voor 2-3 zorgde. 5 minuten voor tijd bracht Jasper de 2-4 eindstand op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. 

De heenwedstrijd was nog van voor de coronastop. In deze wedstrijd speelde Roda’46 niet goed, door de vermoeidheid van de bekerwedstrijd met verlenging en strafschoppen tegen Scherpenzeel, en werden de slordigheden door Nivo Sparta afgestraft. Na 90 minuten stond er een 2-1 einduitslag in de spreekwoordelijke boeken. Het doelpunt van Roda’46 was een prachtige afstandsknal van David. Beide elftallen bezitten veel scorend vermogen gelet op het aantal gemaakte doelpunten. Mede gelet op de spelopvattingen van beide elftallen zal het ongetwijfeld een aantrekkelijke wedstrijd kunnen worden. De mannen van trainers Mark en Niels zullen ongetwijfeld de nederlaag van de uitwedstrijd nu graag in een overwinning willen omzetten en hierdoor op het gelijke aantal wedstrijdpunten te komen met onze gasten, welke hier naar verwachting niet graag aan zullen meewerken.

Supporters van Roda’46 kom de spelers in deze thuiswedstrijd aanmoedigen, de spelers en technische staf zullen uw ondersteuning zeker waarderen. Na afloop kan er in het clubhuis een drankje worden gedronken. 

De wedstrijd staat onder de leiding van scheidsrechter A.M Ebink en het aanvangstijdstip is 15:00 uur.

Wedstrijdbalsponsor:

De balsponsor van deze wedstrijd is Darco Pack B.V. Industrieweg 6 B, 3371 XD Hardinxveld Giessendam. (www.darco.eu)

Darco is een van oorsprong Belgisch familiebedrijf met vestigingen in België, Frankrijk en Nederland en heeft zich gespecialiseerd in pallet packaging. Het bedrijf is leverancier van verpakkingsmaterialen zoals draagtassen, palletstretchfolie, (bedrukte)tape, plastic pallet hoezen en omsnoeringsband. Daarnaast levert Darco ook verpakkingsmachines en verzorgt het ook het onderhoud van deze machines.