AD: Roda wil Powel zien: 'Scheids, je moet wisselen'

De klok stond op 75 minuten toen Dick Kooijman zich omdraaide. ,,Kun je invallen?'', vroeg de trainer van Roda'46 aan Berry Powel die tot dan rustig op de bank zat. ,,Ach ja, ik ben er toch. Doe maar'', reageerde de 41-jarige goalgetter gevat.

De oud-prof trok zijn dikke winterjas uit en begon aan een korte warming-up. Vijf minuten later meldde Powel zich aan de zijlijn om samen met Milan Gijsbertsen in het veld te komen. Scheidsrechter Koster had het niet door, maar werd een handje geholpen door de supporters van de thuisclub. ,,Scheids, je moet wisselen'', klonk het luidkeels vanaf de tribune.

De noodzaak om erin te komen was niet zo heel groot. Roda'46 stond op een 1-0 voorsprong, werd wel teruggedrongen door Huizen, maar bleef vrij simpel overeind.

Aanvoerdersband

Toch wilde vrijwel iedereen de terugkeer van Powel (foto) zien. Voordat de Amersfoorter prof werd, was hij al een veel scorende spits bij Roda. Iets wat de meeste toeschouwers op de tribune niet meegemaakt hebben, omdat zij toen nog niet eens geboren waren. Powel nam de plek over van doelpuntenmaker Tristan Wallet en kreeg meteen maar de aanvoerdersband om.

Na twee minuten had de veteraan zijn eerste balcontact. Die leidde tot balverlies. Een minuut later zocht en vond Jasper van Dijk zijn ploeggenoot voor de tweede keer. Toen liet Powel zien waarom het publiek even voordat hij in het veld ging 'tet tet tet téét Berry Powel' begon te zingen. Immers, met de spits - die waar hij ook voetbalde altijd scoorde - in de ploeg valt altijd wat te beleven.

Bij zijn tweede balcontact was het raak. Jaime Hensen, de Soester doelman van Huizen, rekende op een verwoestend schot en liet zich verrassen door een leep balletje van Powel: 2-0.

Daarna vond Powel het welletjes en keek de laatste minuten vooral toe. ,,Dit is wel lekker'', glunderde de publiekslieveling. ,,Eventjes invallen, één kansje en een doelpunt.''

Riskant

Voor de wedstrijd opperde Powel nog dat hij het best aan kon om een helftje te voetballen. Maar dat vond Roda'46-trainer Dick Kooijman nog te riskant. ,,Berry heeft na zijn blessure slechts twee keer half meegetraind. We hebben hem dit seizoen nog hard nodig."

Toch hoopt Powel over twee weken meer minuten te maken, maar dat is om een andere reden. ,,Laat me dan maar starten'', zei hij voordat hij de kleedkamer opzocht. ,,Het is me nu veel te koud langs de lijn."