AD: Tristan Wallet schiet Roda'46 naar de periodetitel

Tristan Wallet schiet Roda'46 naar de periodetitel

Met verbazing en ongeloof keken de spelers van Roda'46 elkaar aan toen het vlak voor rust 1-1 werd tegen Argon. De Leusdenaren kregen veel kansen om op 2-0 te komen, maar één kans voor de bezoekers en het was gelijk.

Het was ook nog eens een ongelukkige treffer. Bij een corner van Argon kreeg uitblinker Mitchell van der Veer een duwtje in zijn rug, waardoor de bal via zijn hoofd schampte en verder door iedereen gemist werd.

Bij de Leusdenaren is Tristan Wallet (foto) dit seizoen de man in vorm. Naast goalgetter Nigel van Zelst zorgde de aanvaller uit Soest vaak voor belangrijke treffers. Dat deed Wallet tegen Argon opnieuw en dat leverde de periodetitel op.

Al na acht minuten reageerde Wallet attent op een steekbal binnendoor. Argon-doelman Romero Antonioli was kansloos op het schot in de hoek dat volgde. Dat Roda'46 daarna niet uitliep naar een 2-0 of zelfs 3-0 voorsprong had het deels aan zichzelf te wijten.

Bij uitbraken van Quentin Oliekan en Nigel van Zelst was de eindpass onzuiver. Oliekan werd ook nog een keer naar beneden getrokken. De bal had daarbij op de stip gekund, maar scheidsrechter Maurick van Dijk oordeelde anders en liet doorspelen.

Titelstrijd

Na rust kwam het toch nog goed voor de thuisploeg. Wallet zette Roda met een fraaie boogbal opnieuw op voorsprong, waarna Van Zelst voor de 3-1 zorgde. ,,We hebben de periodetitel gepakt en doen nog volop mee om de titel'', glunderde Roda'46-trainer Dick Kooijman, terwijl zijn spelers op het veld stonden te hossen.

Roda'46 is dus nu al verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Voor Kooijman is het nog niet iets om naar toe te werken. ,,We zitten nog steeds in een geweldige flow'', aldus de oud-prof. ,,De laatste negen competitiewedstrijden hebben we niet meer verloren. Het besef dat er meer inzit is er ook wel bij de spelers. Dan moet je gewoon doorgaan."

,,Vorig seizoen had je met DHSC en ARC twee ploegen die boven de rest uitstaken. Dat is nu niet zo, bovenin zit het dicht bij elkaar. Wij doen nog volop mee. In mijn ogen is de nacompetitie pas aan de orde als je vier wedstrijden voor het einde kansloos bent. Dan gebruik je die laatste wedstrijden om iedereen fit te krijgen. Zover is het nog lang niet. Eerst moeten we het maximale eruit zien te halen.''

Tekst: AD 9 maart 2020