Belangrijke zege Zat1 op WNC

Vooraf probeerde coach Koen Janssen het belang voor Roda'46 te bagatelliseren: "We willen winnen, we moeten niet winnen", maar het was duidelijk dat het belangrijke wedstrijd voor zijn ploeg zou worden. Roda'46 was de laatste weken flink afgezakt. En WNC stond onderaan. Een zege zou de Leusdenaren wat lucht geven in de strijd om degradatie te voorkomen. Bij verlies zouden de onderste plekken op de ranglijst angstig dichtbij komen.

Anders dan de ruime winst doet vermoeden had Roda'46 het niet makkelijk tegen de rode lantaarndragers uit Waardenburg. Roda'46 was weliswaar de bovenliggende ploeg, maar er waren fasen in de wedstrijd dat de bezoekers het beste van het spel hadden. De doelpunten van Roda'46 vielen echter op het juiste moment.

Binnen een kwartier spelen opende Yasin Isik de score, 1-0. Daarna kwamen de gasten flink opzetten. Doelman Thijs Jansen moest een paar keer zijn klasse tonen voordat Mehmet Kaya de 2-0 aantekende.

WNC begon de tweede helft goed. De ploeg speelde één op één en Roda werd naar achteren gedrukt. Nadat Nico van den Brom de 3-0 had gemaakt was het verzet echter gebroken en kon Roda'46 Zat1 ver uitlopen. In deze fase liet het team van Koen Janssen zien hoe goed het voetballend vermogen is. De ene aanval was nog mooier dan de andere. In een minuut of twintig scoorde de thuisploeg nog vijf keer. Mehmet Kaya maakte zijn tweede, 4-0. Stef Menken zorgde voor 5-0, Nico van den Brom scoorde 6-0. Cedric Sangwa wasgoed voor de 7-0. En het slotakkoord was voor Ibrahim El Khalki, 8-0.

De strijd om de onderste plekken in de 1e klasse A is nog lang niet gestreden. De overige uitslagen waren niet echt gunstig voor de Leusdense ploeg. Zuidvogels won knap van JSV Nieuwegein (2-1) en VVZ'49 bleek te sterk voor Woudenberg (3-1).

Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma voor Roda'46 Zat1. Dan moet de ploeg op bezoek bij VVZ'49 in Soest.