Eerste overwinning voor Roda'46 zaterdag 1

Van Zelst velt ZOB: 0-2

Na het moeizame gelijkspel van vorige week, kon Roda zaterdag in de uitwedstrijd bij promovendus ZOB gelukkig direct drie punten bijschrijven. Keeper Daan Broere onderscheidde zich wederom met enkele fraaie reddingen, een assist en het stoppen van een penalty. Man of the match werd hij echter niet. Die eer ging naar spits Nigel van Zelst, die beide treffers maakte. Met 4 punten uit twee wedstrijden doet de ploeg van Dick Kooijman voorlopig goed mee in deze sterke eerste klasse.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, al was het opnieuw keeper Daan die Roda overeind hield. Eerst stopte hij een penalty en vervolgens had hij nog een belangrijke redding. Roda had vooral moeite met de hevige wind tegen. Kooijman: “We speelden beter dan vorige week, maar in de eerste helft waren we nog steeds slordig in de passes. Ook hadden we veel last van de wind, waardoor ZOB misschien iets dreigender was, met name in de counters. In de tweede helft deden we dit gelukkig beter. Het voetbal was beter en de verre uittrappen met wind mee van onze keeper zorgden ook voor meer gevaar.”
Roda kwam beduidend sterker uit de kleedkamer. Dit leidde al snel tot een grote kans voor Rida na een mooie voorzet van Gilbert. Enige tijd later schoot Jamal op goal, maar ook deze werd gekeerd door de keeper. In de 68e minuut kwam dan toch de beloning. Na een goede onderschepping van Stefan van Ginkel, kwam de bal via een fraaie pass van Mitchel bij spits Nigel, die met een bekeken schot de 0-1 aan liet tekenen! Enige tijd later kwam Tristan het veld in voor Daan en vijf minuten later verliet Jamal het veld voor Denilson. In de 83e minuut werd de wedstrijd beslist. Daan Broere had weer een prachtige lange uittrap (niet de eerste van de middag), de keeper van ZOB twijfelde en Nigel profiteerde: 0-2 en de punten binnen! Rida werd nog gewisseld voor Jasper van Dijk, maar in de stand kwam geen verandering meer. Een mooie overwinning voor Roda'46 Zaterdag.

Volgende week speelt Roda’46 om 15.00 thuis tegen FC De Bilt. We hopen net als bij de thuiswedstrijd tegen Huizen op een vol sportpark. De Bilt haalde afgelopen zaterdag met een 2-2 gelijkspel tegen Monnickendam hun eerste punt binnen.