Eerste verlies voor Roda’46 Zat2

Brett Huurdeman was Man of the Match

Na de goede start van de competitie met 2 winstpartijen, moest Roda het vandaag op gaan nemen tegen Swift 2. Swift is vorig seizoen geëindigd op de vierde plek in de hoofdklasse, dus een tegenstander van formaat. Het is een ploeg met een mix van jeugdige spelers, met een aantal ervaren mannen in het team. De wedstrijd begon wat later door spelers die vertraagd waren door files op de A1, en vervolgens nog wat consternatie over een speler die niet zou mogen spelen volgens de scheidsrechter. Maar na een minuut of 15 vertraging kon de wedstrijd dan toch beginnen.

Vandaag werd gestart met Bas op de goal, Derek, Wesley, Niels ( A1 ) en Brett in de achterhoede. Op het middenveld Mo, Olaf de Rijk, en Bas B, en de voorhoede bestond uit Dion, Cas, en Rick hangend op de linksbuiten positie. Koen, Roefat, en Thijmen die weer mocht voetballen zaten op de bank. Roda begon vandaag niet scherp aan de wedstrijd, en moest binnen een minuut de 0-1 incasseren. Het was bij de warming up al zichtbaar dat er nog geen scherpte was in de ploeg, veel foute ballen bij het positiespel en de pass oefening was hier het voorbeeld van.

Roda heeft het moeilijk en loopt te ver terug op eigen helft, en speelt Swift op deze manier in de kaart. Middenveld zakte te ver terug waardoor er veel ruimte op het middenveld ontstond, en daar maakte Swift dan ook gebruik van. Pas in de 14e minuut was er een mogelijkheid voor Roda na een corner, maar daar kwam geen goal uit. Swift bleef drukken, maar Roda kon de 0-1 nog wel vasthouden. Pas in de 32e minuut was er na een goede actie op het middenveld Olaf gaf de bal aan Bas, Bas kon via de rechterkant de zestien inlopen, en schiet de bal op de arm van een tegenstander. De scheidsrechter was resoluut en legde de bal op de stip, Bas legt de bal op de stip om hem vervolgens binnen te schieten. Eindelijk had Roda de stand weer gelijk getrokken, en begon ook wel wat beter te spelen.

De rust halen met de 1-1 stand zou dan ook wel heel gunstig zijn, maar door balverlies op het middenveld en een snelle omschakeling van Swift stond daar dan toch de 1-2 op het bord. Bas B ontplofte zowat, dit zijn dodelijke momenten in het voetbal, en dat moet je beter uitspelen zei hij in de rust. Hierin heeft Bas gelijk, en dat zijn dingen die de jeugd nog moet gaan leren. We hebben nou eenmaal een heel jong elftal die willen leren, en waar nog heel veel rek in zit. Dat komt ook zeker goed, daar ben ik van overtuigd. In de rust werd hier nog een en ander over gezegd, en werd de 2e helft besproken hoe te gaan spelen. Meteen weer scherp zijn en er bovenop zitten, dat zou het strijdplan zijn in het tweede bedrijf. Thijmen kwam in de ploeg voor Dion, en Roefat kwam er in voor Mo. Rick terug naar het middenveld.

De eerste 13 minuten van de tweede helft wordt Roda eigenlijk van de mat gespeeld, en was weer niet goed begonnen. De 1-3 hing al in de lucht en viel dan ook weer snel in het begin van de 2e helft. Na de tegengoal begon Roda toch weer wat beter te spelen, en kreeg in de 57e minuut een vrije trap. De vrije trap valt dan ook nog bijna in de rechterbovenhoek, maar de keeper weet er een corner van te maken. Uit de corner weet Roda geen doel te treffen, maar in de 66e minuut krijgt Roda weer een corner die prachtig wordt binnen gekopt door Derek. Na de 2-3 gaat Roda wat meer strijd erin gooien, en er komt een grote kans voor Thijmen die de bal net niet goed raakte. Er kwam nog wel een corner uit, maar dat leverde ook geen goal op. In de 80e minuut kreeg de nummer 6 van Swift zijn tweede gele kaart, waar hij eigenlijk al na 15 minuten direct rood had moeten hebben voor een harde overtreding op Brett.

Roda ging na de rode kaart wat meer risico nemen en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit en Roda moest nog een 4e tegentreffer incasseren. Mannen we zijn een fase weggetikt in de wedstrijd, maar over het geheel werd er aardig gevoetbald. Ik denk dat we vandaag weer wat geleerd hebben, en laten we dat meenemen naar de training deze week, en de wedstrijd tegen RKAV aanstaande zaterdag.

Man of the Match was vandaag was onze goedlachse Brett Huurdeman, incasseert, deelt uit, en is onvermoeibaar.