FC De Bilt – Roda’46 1-1

Wéér een gelijkspel…FC De Bilt – Roda’46 1-1

Net als in de thuiswedstrijd slaagde Roda’46 er afgelopen zaterdag weer niet in om drie punten te halen tegen het laag geklasseerde FC De Bilt. Na de 2-2 in de thuiswedstrijd werd het dit keer 1-1. Hoewel dit natuurlijk 2 verliespunten zijn, blijft Roda’46 wel bovenaan staan in de tweede periode.

Roda’46 begon matig aan de wedstrijd. Van beide kanten waren er slechts kleine kansjes en in de 17e minuut kwam FC De Bilt zelfs op een 1-0 voorspong. De wedstrijd bleef matig van Roda’46 kant, al kreeg het team van trainer Kooijman gaandeweg de tweede helft wel steeds meer de overhand. Gescoord werd er echter niet waardoor beide teams met 1-0 gingen rusten.
In de tweede helft bleef het voetbal niet zoals we van Roda’46 gewend zijn, maar een klein half uurtje voor tijd was daar opeens weer Nigel van Zelst. Via een snelle omschakeling scoorde hij de gelijkmaker. Roda’46 probeerde wel de drie punten binnen te halen, maar ook FC De Bilt kreeg nog enkele kansjes. Gescoord werd er echter niet meer. Zowel Roda’46 als FC De Bilt schieten niet echt op met een gelijkspel. Pleister op de wonde voor Roda’46 is dat AFC zich thuis liet verrassen, waardoor Roda’46 in de tweede periode zelfs een puntje uitliep. De voorsprong op Zuidvogels, AFC en Breukelen is nu 2 punten. Een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Argon op 7 maart is voldoende voor de periodetitel. Komende zaterdag is een vrije zaterdag.

Dinsdag 18 februari om 20:15 uur speelt Roda’46 zaterdag 1 een oefenwedstrijd tegen Veensche Boys 1 in Nijkerkerveen en woensdag 26 februari om 20.00 uur speelt zaterdag 1 in de 4e ronde van de KNVB beker tegen Kolping Boys uit Alkmaar.