Geflatteerd verlies Roda Zat2 bij WV-HEDW

Niels van Ancum was Man of the Match

De laatste weken zijn niet in het voordeel van Roda zaterdag 2, we hebben tegen ploegen onderin punten verspeeld, en vandaag moesten we naar Amsterdam om tegen het hooggeplaatste WV-HEDW te gaan strijden voor punten. Op papier vandaag een prima selectie, alleen de keeper was nog een probleem. Gelukkig wilde Maarten de Vries ons helpen, en verdedigde vandaag het doel. Vol goede moed gingen wij richting Amsterdam, dit is een voetballende ploeg wat ons wel ligt.

Vandaag dus Maarten op goal, David, Wesley, Stef, en Levi vormden de verdediging, Brett kon niet starten door een voetblessure opgelopen tegen Argon. Rick, Bas, en Mo gingen het middenveld bespelen, Bas niet op de 10 maar een linie terug. Voorin moesten Roefat, Thijmen, en Niels het gevaar gaan stichten. Igor, Dion, en Brett in de wissel, en Cas was helaas ziek geworden, en Luuk heeft een hamstring blessure.

Roda wordt vanaf minuut 1 direct vastgezet, WV-HEDW gaf vol druk op de bal en liet ons niet voetballen. David begon de wedstrijd wat ongelukkig, hij had een verkeerde schoen in zijn tas gedaan, en moest een schoen van Igor lenen. Dat geeft wat gedoe zo voor de wedstrijd, en het is o zo belangrijk goed te controleren of je alles bij je hebt. Na 5 minuten spelen was er een ingreep van Wesley middels een sliding, en de tegenstander stapte op de hand van Wesley. Dit ging overigens niet met opzet, bij een sliding kan dit gebeuren. Het leek behoorlijk ernstig, maar met wat tape zijn hand vastgezet, en Wesley kon weer verder. Het is echt niet goed wat Roda in het begin op de mat legde, en na 7 minuten spelen stond het achter met 1-0. WV-HEDW blijft de druk opvoeren, en Roda kan maar geen grip krijgen op het middenveld. Na 18 minuten spelen moest het ook de 2-0 incasseren.

Na de 2-0 gaf de ploeg nog niet op, en begon langzaam aan wat beter te spelen. Rick die het erg moeilijk had in de beginfase van de wedstrijd, kwam meer aan de bal, en speelde zichzelf wat meer in de wedstrijd. In de 38e minuut een vrije trap voor Roda, Bas brengt in, maar Stef kopt de bal over. De stand bleef ongewijzigd tot de rust, en er kon worden ingegrepen door Jakob. Mo, Rick, en David gingen eruit, en Igor, Dion, en Brett komen in de ploeg. Brett op linksback, Igor op het middenveld met Stef die doorgeschoven werd, Dion op rechtsvoor, en Roefat op het middenveld erbij. Meer risico, maar wat moet je anders bij 2-0 achter.

De 2e helft stond er een herboren Roda zaterdag 2 op het veld, en kreeg de overhand en drukte WV-HEDW terug op eigen helft. Een schot van Thijmen gaat net naast, het zat nog niet mee tot dat moment. De scheidsrechter had in het eerste bedrijf al heel veel toegelaten, en had hem hier op geattendeerd. Niels is wel 5 keer neergehaald wat zeker geel had moeten zijn. Maar in het tweede gedeelte was hij wat attenter op de overtredingen van WV-HEDW. Na een goed begin beloonde Roda zichzelf met een prachtige goal van Niels, hij is op de weg terug en WV-HEDW had hun handen vol aan Niels. Na de 2-1 was de tegenstander de weg behoorlijk kwijt, maar Roda had toen door moeten drukken. Het kreeg nog een paar mogelijkheden van afstand, maar daar stond net niet de juiste speler met een verfijnd schot ( sorry Igor ). Het spel golft op en neer door het risico wat Roda nam, en denk ook door de vermoeidheid sluipen er wat foutjes in, en WV-HEDW schiet de 3-1 binnen. Eigenlijk op het moment dat Roda de gelijkmaker wel verdiende, maar zo werkt dat in het voetbal. Zo moest Roda in de slotfase ook nog de 4-1 tegen krijgen, en is de uitslag enigszins geflatteerd.

Mannen jammer dat we de eerste helft niet hebben gebracht wat we in de tweede helft wel hebben gedaan. Als het voetballend niet lukt, zal je alles moeten geven om in de wedstrijd te blijven. Dat was denk ik het probleem van de eerste helft.

Ondanks het verlies is Niels van Ancum Man of The Match, Niels is op de weg terug en begint weer vertrouwen te krijgen, en heeft mooie dingen laten zien. En een geweldige goal gemaakt, hou dit vol Niels.