Geflatteerd verlies voor Roda'46 Zat2

Na de overwinning vorige week stond vandaag RKAV uit Volendam als tegenstander op het veld voor de tweede competitiewedstrijd. RKAV had zijn eerste wedstrijd ook gewonnen van Ajax 2, en zullen deze lijn door willen zetten tegen de mannen van Roda. Met 15 fitte spelers reisden wij af naar Volendam om een goed resultaat neer te zetten.

Met Mischa op de goal, Jari, Wesley, Robert, en Brett in de verdediging, Stef, David, en Bas op het middenveld, en de voorwaartsen Levi, Niels, en Mo moest het gaan gebeuren. Luuk, Habib, Beau en Indy waren de wissels voor vandaag.  Op papier staat Mo als rechtsbuiten, maar heeft de opdracht gekregen meer op het middenveld te spelen. Vandaag moest ik zelf vlaggen, dus de exacte details van de wedstrijd kan ik niet echt geven. Roda begint het duel prima, en het staat allemaal goed. RKAV heeft wel een paar snelle en behendige spelers op de flanken, maar die worden telkens goed bespeeld door onze verdediging. Als grensrechter had ik het zeker in de eerste helft niet moeilijk, weinig ingooien, en al helemaal geen buitenspel situaties.

De stand in de rust was dan ook 0-0, en er leek geen vuiltje aan de lucht. Roda had misschien nog wel de betere mogelijkheden in het eerste bedrijf. Ook het begin van de 2e helft was Roda goed begonnen, en had kleine mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Roda speelde zeker in het eerste kwartier van de 2e helft veel op de helft van RKAV, en daar loerde denk ik ook wel het gevaar. Na een uur spelen krijgt Roda een corner, na enige discussie wie de corner gaat nemen wordt de bal getrapt, en Roda stond totaal verkeerd op het middenveld na de afgeslagen bal uit die corner. Een gapend gat op het middenveld gaf RKAV de kans om een counter op te zetten met hun snelle spelers voorin, en dat werd ook direct afgestraft. Een uur lang goed spelen, en dan de 1-0 om de oren krijgen.

Nog geen 5 minuten later wordt er balverlies geleden op het middenveld, en wederom krijgt RKAV een counterkans. Hierbij dribbelde een speler vanaf het middenveld wel heel makkelijk richting de 16 meter van Roda, en schiet de 2-0 binnen. Ik denk dat hij wel 4 spelers kon passeren, maar niemand trok aan de noodrem. Na de goal komt Habib in de ploeg voor Mo, en kort daarop komt Luuk in de ploeg voor Robert. Misschien kon Habib met zijn krachtige lijf wat forceren om een goal te maken, maar dat bleef uit. Indy was ook nog ingebracht voor Brett, en Levi ging op de back spelen. Het spel golfde op en neer, Roda probeerde het wel maar kon voorin geen vuist maken. En RKAV bleef loeren op de counter met hun snelle buitenspelers. De snelle nr 7 van RKAV werd de diepte in gestuurd, en Luuk moest in de achtervolging. Nog voor hij de zestien in wilde sprinten trok Luuk aan de noodrem, en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Een overtreding was het zeker, maar werd overduidelijk een meter voor de zestienmeterlijn gemaakt.

Als grensrechter de vlag in de lucht, maar de scheidsrechter was niet te overtuigen. De bal gaat op de stip, en de speler die werd neergehaald ging hem zelf nemen. En hoe vaak gebeurt het dan ook dat de penalty niet wordt gemaakt, maar moet ook zeggen dat Mischa hem prima keerde. Uiteindelijk loopt RKAV toch nog uit naar 4-0 wat wel wat geflatteerd is gezien de wedstrijd. Mannen een uur goed spelen is niet genoeg om een goed resultaat neer te zetten, een paar keer stond de organisatie gewoonweg niet goed, en dat wordt meteen afgestraft op dit niveau.

Hopelijk hebben we hier vandaag weer van geleerd, en gebeurt dat in de volgende wedstrijden niet meer. Volgende week de uitwedstrijd naar DVVA, dan moeten we het daar maar weer laten zien met zijn allen.

De voetbalapp was weer ingevuld door verschillende mensen, en daar werd wederom Wesley Buunk als Man of the Match benoemd. Ik weet alleen niet of je een Man of the Match moet benoemen als je verliest, maar hij speelde wel weer degelijk.