Geslaagde reünie zaterdagselectie(s)


13 APRIL 2024

Deze datum was vet onderstreept in mijn agenda, want op deze dag ging de reünie plaatsvinden van selecties van de zaterdagafdeling van Roda’46. De initiator van dit geweldige evenement, Michiel Snoek, dacht "zou het niet leuk zijn om zoveel mogelijk oud selectiespelers, bestuur en begeleiding eens bij elkaar te brengen?". Wat een top idee en wat een succes is het geworden. Hele oude sterren (Ko), iets minder oudere (Fokko), de midlife generatie (Edraket) tot de eeuwig jong generatie (Berry P.) waren naar deze middag gekomen.

De start was in de sponsorkamer, waar een heerlijke Roda tompouce met koffie op ons stond te wachten, al was de kleur van de koffie bij sommigen toch anders. Wat leuk om te zien dat mensen na 20 jaar elkaar weer tegen kwamen en de gesprekken over vroeger, over hun historische voetbaldaden, hoorde je in elke hoek van de sponsorkamer.

Om 15.00 uur werd iedereen verzocht om naar buiten te gaan en de huidige generatie die nu in Roda 1 speelt aan te moedigen. Of ze hebben ons niet gehoord, of ze wilden niet luisteren naar alle goede adviezen van langs de lijn, maar het heeft helaas niet  geholpen. Het zal wel aan de leider gelegen hebben, Edraket of zoiets heet hij 😊  .

Dat was in mijn tijd ook al, shirts niet goed gevouwen, intrapballen te zacht of te hard. Tijdens de rust werden we weer fantastisch voorzien van een hapje en een drankje in de sponsorruimte. En daar kwamen ze hoor, de welgemeende adviezen. In mijn tijd deden we dat heel anders, ja vroeger hè, was alles toch beter mannen. Maar goed, ondanks de nederlaag van het 1ste, was de stemming erg goed onder de oudgedienden. Mede door de muzikale omlijsting en Amstel steeg de sfeer naar een ongekende hoogte en werden de verhalen over reddingen en goals alleen maar mooier. Maar ook aan leuke dingen komt een eind helaas, ter afsluiting nog een groepsfoto.

Maar bij deze nogmaals Michiel Snoek en zijn team van vrijwilligers en sponsors bedankt voor deze onvergetelijke middag/avond. Wie meer sappige details wil weten over deze middag (verdwenen fietsen en jassen en de weg kwijt e.d.), struin de juice channels af. Wie weet kom je nog meer leuke filmpjes en plaatjes tegen over dit geweldige initiatief van Michiel Snoek.

Tot over 2 jaar !

 

Een oud-leider (met korte of lange ei, dat weet ik eigenlijk bij de voetbalsport nooit).