Het zit Roda zaterdag 2 op dit moment niet mee

Na de verloren wedstrijd tegen Spakenburg vorige week, stond vandaag de wedstrijd tegen GVVV op het programma. Bij winst zou Roda de marge op de onderste regionen kunnen vergroten, dus de groep duidelijk gemaakt hoe belangrijk deze wedstrijd zou zijn. Kom je bij de ploegen onderin te staan, dan wordt het lastig om daar weer weg te komen. Vandaag hadden we weer een complete groep, en op papier een prima selectie om deze wedstrijd in te gaan.

Vandaag werd gestart met Christian op de goal, Brett, Niels, Stefan, en Koen in de verdediging. Het middenveld Igor, David, en Cas. Bas was niet fit genoeg om vandaag te spelen, en dat is wel een aderlating voor de ploeg. De voorhoede bestond uit Menno, Thijmen, en Roefat die vorige week een goede invalbeurt had. Roda begon de wedstrijd weer fel en zette GVVV onder druk, en dat zag er goed uit. Maar na 4 minuten blokt David een bal waarbij een GVVV speler de noppen in het scheenbeen zette van David, vervolgens kon David niet verder en de eerste tegenslag was alweer een feit. En we waren zo blij dat David weer een keer mee mocht doen bij ons, hij heeft altijd veel dreiging door zijn snelheid.

Rick komt in de ploeg voor David en pakt de nr 10 van GVVV op, dit was een behendige snelle speler waar de dreiging van kwam. In de 11e minuut weet Roda op 1-0 te komen door een goal van Thijmen, die op de goede plek stond om de bal binnen te schuiven. Roda heeft het initiatief in de wedstrijd en GVVV wacht af en loert op de foutjes die worden gemaakt. In de 17e minuut is daar dan ook de omschakeling, en de nr 10 van GVVV schiet van grote afstand de bal prachtig in de goal, Christian was hierbij kansloos. Roda blijft wel goed doorgaan en krijgt een mogelijkheid via een kopbal van Menno, maar de keeper weet te redden.

Na deze mogelijkheid laat Roda GVVV teveel voetballen, en komt in de problemen. Na het niet goed handelen en balverlies op een levensgevaarlijke positie komt GVVV dan ook op een 1-2 voorsprong. Roda kreeg een vrije trap op een mooie positie, maar de inzet van Menno was te zwak en de keeper kon de bal eenvoudig pakken. Na 60 minuten gaan Menno en Stefan van het veld, en worden vervangen door Mo en Luuk. En Marco Settels vervangt de ongelukkig spelende Cas, met de ervaring en slimheid van Marco was er nog wat te forceren. Nog een klein kansje voor Thijmen, maar het geluk was er niet vandaag. 15 minuten voor het einde was er een opstootje tussen Igor en de nr 5 van GVVV, laatste vond het nodig Igor bij de keel te grijpen en werd door de scheidrechter van het veld gestuurd.

Met 11 tegen 10 ging Roda meer risico nemen, en Jakob stuurde Niels naar voren en ging 1 op 1 spelen achterin. Een goed genomen vrije trap door Niels werd gepakt door de keeper van GVVV, en het blijft 1-2. Roda dringt aan en krijgt een mega kans via Roefat, hij had het vandaag lastig tegen de fysieke tegenstanders van GVVV. En waar hij misschien de bal in één keer had moeten schieten, probeerde hij de verdediging uit kappen en schoot de bal tegen de keeper. Bij een lange bal van GVVV verkeek Luuk zich op de bal, de bal wordt voorgegeven en de inlopende speler schiet de bal binnen en de 1-3 was een feit. Mannen vandaag was het niet goed genoeg om deze wedstrijden over de  streep te trekken, we moeten leren om ons eigen spel te blijven spelen tegen tegenstanders die minder willen voetballen. Hier moeten we slimmer in gaan worden, en de bal het werk laten doen, en de tegenstander laten lopen.

Aan de inzet lag het zeker niet vandaag, maar er waren teveel spelers die vandaag onder hun kunne speelde. Komende week weer volle bak trainen mannen, en op naar volgende week tegen CSW.

Ondank het verlies wil ik vandaag toch een Man of the Match titel geven aan Niels van Hamersveld, hij speelde goed centraal achterin. Ga er maar staan als 1e jaar A junior tegen deze tegenstanders.