HSV De Zuidvogels – Roda'46 0-1: De punten tellen…

Soms heb je er wedstrijden tussen zitten die je ‘gewoon’ moet winnen. Dan is het spel of de hoeveelheid kansen even niet belangrijk, maar zijn de drie punten het belangrijkst. Afgelopen zaterdag in Huizen was zo’n wedstrijd. Geen oogstrelend voetbal van Roda zijde, maar wel 0-1 winnen en drie punten mee naar huis.

De wedstrijd bij De Zuidvogels in Huizen begon ruim een kwartier later omdat de scheidsrechter vast stond in het verkeer. Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, nam Zuidvogels als snel het initiatief. Echter, in de 7e minuut kreeg Roda bij de eerste uitval een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Rida slingerde de bal indraaiend voor de goal en Tristan Wallet kopte fraai binnen: 0-1 voor Roda! Zuidvogels zocht nog nadrukkelijker de aanval en Roda werd meer en meer teruggedrongen. Op één kans van Jamal na kon Roda de eerste helft eigenlijk geen enkele gevaarlijke aanval noteren. Wel werd er hard geknokt om de voorsprong vast te houden. Echt grote kansen kregen de Huizenaren dan ook niet, en als er dan iemand door kwam was daar telkens weer de betrouwbare sluitpost Daan Broere, die een drukke middag had, maar niet voor het eerst zijn doel schoon hield. Ondanks gele kaarten voor Jonas en Stefan werd met 0-0 de rust bereikt.
De tweede helft eenzelfde beeld als voor rust. Zuidvogels op zoek naar minimaal een punt en Roda met man en macht verdedigend om de voorsprong te behouden. Soms moest er hard ingegrepen worden, wat ook Oscar en Mitchel geel opleverde. De voorsprong hield gelukkig stand. Menno kwam na een kwartiertje het veld in voor Rida, een tijdje later David voor Jamal en aan het eind Jasper voor Nigel. Ook uit de wissels bleek dat trainer Kooijman er alles aan gelegen was om de voorsprong over de streep te trekken. Hoewel Zuidvogels beduidend meer balbezit had, leidde dit niet tot heel veel grote kansen. Toch was de opluchting groot toen de scheidsrechter affloot. Eindstand 0-1. Een mooie opsteker na de 4-0 overwinning van vorige week. Omdat de meeste ploegen bovenin punten verloren, staat Roda momenteel op een keurige vierde plaats. Nu zou het mooi zijn om een goeie serie neer te zetten voor de winterstop. Er wachten nog twee tegenstanders: volgende week thuis tegen AFC (dat verrassend won bij koploper WV-HEDW) en vervolgens de derby in en tegen Woudenberg.
Zaterdag 7 december om 15.00 uur: Roda – AFC. We hopen weer op veel toeschouwers!