Ineens heeft Roda’46 Zat1 het wel weer in eigen hand

Na de nederlaag vorige week tegen DFS Opheusden leek de periodetitel voor Roda’46 uit het zicht. In ieder geval had de ploeg een periodekampioenschap niet meer in eigen hand. Na de 1-4 winst in de uitwedstrijd tegen Geinoord en de resultaten van de andere ontmoetingen staat de equipe van trainer Koen Janssen er plotseling florissant voor.  Als komende zaterdag wordt gewonnen van De Merino’s kan Roda aan de bak voor promotie naar de Hoofdklasse.

In Nieuwegein speelde Roda’46 een goede wedstrijd. Absolute uitblinker was Jermain Cikic, die betrokken was bij alle doelpunten van de Leusdenaren. De linksvoor is de laatste weken in een bloedvorm. Hij scoort aan de lopende band. Ook tegen Geinoord was hij van grote waarde.

Na een minuut of zes werd Nico van den Brom door Cikic in staat gesteld de 0-1 te maken. Halverwege de tweede helft scoorde de linkspoot zelf. Ook het derde Roda-doelpunt kwam van zijn voet. De 0-4 van Ibrahim El Khalki werd eveneens voorbereid door Jermain Cikic. Dat Geinoord nog de 1-4 scoorde was alleen van belang voor de statistieken.

Toen na afloop van de wedstrijd bekend werd dat FC Breukelen verloren had kon de stemming in het Roda-kamp niet meer stuk. Ineens hebben de Rood-zwarten hetmeedoen  mee te doen aan de nacompetitie weer helemaal in eigen hand.