Invaller Oliekan beslist Roda'46-Monnickendam

Wedstrijd met twee gezichten

Na de 2-0 van Tristan Wallet, al in de 20e minuut van de eerste helft, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Roda Zaterdag. De tweede helft gaf echter een ander spelbeeld en Monnickendam kwam zelfs terug tot 2-2. Maar met 2 treffers van invaller Quentin Oliekan werd het uiteindelijk nog 5-2. Een mooie en welkome driepunter na twee nederlagen.

Roda begon sterk aan het duel. Er werd goed gevoetbald en er werd weinig balverlies geleden. Dit leidde al snel tot twee treffers. In de tiende minuut bracht Jamal Roda op een verdiende 1-0 voorsprong met een geplaatst schot in de hoek. Tien minuten later was het al 2-0 door een doelpunt van Tristan Wallet. Hoewel Roda kansen kreeg op 3-0 of 4-0 werd eigenlijk probleemloos de rust gehaald. Goed voetbal, het meeste balbezit en amper kansjes voor Monnickendam.

In de tweede helft slopen er echter wat slordigheidjes in het spel van Roda. In de 54e minuut was het plotseling 2-1. Een tikkie voor de roodzwarte brigade van trainer Kooijman. Nauwelijks bekomen van de aansluitingstreffer stond het vijf minuten later zelfs 2-2 toen een corner door Monnickendam werd binnengekopt. Het vertrouwen leek even weg en de tegenstander voelde dat er misschien wel meer in zat. Doordat Monnickendam door wilde drukken ontstond er wel meer ruimte op het veld en werd het meer en meer een open wedstrijd. Gelukkig wist Roda de draad weer op te pakken en het spel werd weer wat beter. Kooijman wisselde Quentin Oliekan en Daan Banning voor Rida en Jamal. Dat bleek een gelukkige wissel, want in de 80e minuut kwam Roda weer op voorsprong. Dankzij goed storend werk van spits Nigel, kwam de keeper van Monnickendam in de problemen. Quentin profiteerde door van grote afstand de bal op fraaie wijze over de keeper heen te spelen. 3-2 met nog zo’n tien minuten te gaan. In de 88e minuut besliste Nigel de wedstrijd door de 4-2 aan te tekenen. In blessuretijd scoorde Quentin zelfs nog de 5-2 en kon de Roda aanhang opgelucht ademhalen. Na twee teleurstellende resultaten weer drie punten erbij. Dat was hard nodig, want het blijft een spannende competitie waarbij de verschillen klein zijn en vrijwel iedereen van iedereen blijkt te kunnen winnen. Het Amsterdamse WVHEDW is nu samen met Scherpenzeel de nieuwe koploper. En laat dat nu net de volgende tegenstander zijn. Komende zaterdag speelt Roda om 14.30 de lastige uitwedstrijd op Sportpark Middenmeer. Vorig seizoen haalde Roda in 2 wedstrijden slechts 1 punt, dus de mannen zijn gewaarschuwd!