JO23-1 scoort winnende treffer in slotfase

BUSSUM - Zaterdag 15 oktober 2022

RODA JO23-1 speelde een prima 1e helft tegen BFC uit Bussum. BFC werd aan alle kanten weggespeeld. Desondanks was het BFC die bij een 0-0 stand de grootste kans kreeg en uit een cornerbal de bal op de paal schoot. Toch was het RODA aanvaller Enzo Borgstijn die na een half uur 0-1 scoorde na een bijna buitenaardse assist van Sam Mattijsen. Vlak voor rust maakte Junior ten Hoor er 0-2 van op aangegeven van Enzo Borgstijn.

RODA ging meteen na rust verder waar het in de eerste helft was gebleven. Omar Touhami werd in stelling gebracht en die stifte de bal heel subtiel over de keeper in het net (0-3).
Geen vuiltje aan de lucht. Dat RODA tot op dat moment pas 3x gescoord had was eigenlijk een wonder te noemen. Steeds kwamen de rood zwarten een teen te kort, was de eindpass net niet op maat of zat er een BFC verdediger tussen.

Zo'n 25 minuten voor het einde van de wedstrijd besloot BFC tot een alles of niets offensief. Ze pompten alle ballen blind naar voren en hoopten op een gelukje. En inderdaad dat gelukje dwongen ze af. Het onvoorstelbare gebeurde. BFC kwam met opportunisme terug in de wedstrijd. De 1-3 was een mooi afstandsschot in de verre hoek. De 2-3 werd gescoord uit een cornerbal en de 3-3 uit een strafschop was een cadeautje nadat de bal van dichtbij tegen een RODA arm was geschoten. In plaats van de wedstrijd op slot te gooien en met een ruime overwinning terug te rijden naar Leusden stond RODA na 90 minuten ineens met lege handen (3-3).

Gelukkig lieten de RODA beloften zien uit het goede hout gesneden te zijn. De koppies gingen niet hangen. RODA rechtte de rug en ging met overtuiging opzoek naar de 3 punten. Die punten werden ver in blessuretijd gevonden. Stijn Dijkstra kreeg op aangegeven van Ties Kerssies de bal in het 16 meter gebied aangespeeld. Stijn controleerde de bal op zijn borst en schoot de bal achter de BFC keeper in het doel (3-4). Natuurlijk was de ontlading groot. Maar ook zullen de spelers zich nog wel eens verbijsterd achter de oren gekrabd hebben hoe het mogelijk was dat ze zichzelf zo onnodig in de problemen brachten.