JO23-1 tegen BFC kent spectaculair scoreverloop

LEUSDEN - zaterdag 12 november 2022

RODA JO23-1 tegen BFC kende een spectaculair scoreverloop. Uiteindelijk werd het 4-4.  RODA kwam niet sterk uit de startblokken. Er werd nogal wat balverlies geleden en zodra BFC in balbezit was kregen de Bussumers te veel ruimte om te combineren. Na een half uur stond er dan ook een onverwachte 0-3 op het scorebord. Vlak voor rust bracht  Junior Ten Hoor na een assist van Finn Arts de Leusdenaren weer een beetje terug in de race door 1-3 te scoren.

In de 2e helft zetten de RODA mannen hun goede bedoelingen voort. Er werd al snel 2-3 gescoord: Sam Mattijsen gaf een crossbal over 40 meter die door Enzo Borgstijn met een simpele voetbeweging over de BFC keeper werd gedropt. Toch was het BFC die in de 60e minuut op 2-4 kwam. Een BFC speler kon van dichtbij vrij inschieten. RODA gaf echter niet op. In de 70e minuut scoorde Junior ten Hoor op assist van Enzo Borgstijn 3-4. En in de 90e minuut was het diezelfde Enzo Borgstijn die een strafschop binnenschoot nadat Junior ten Hoor onderuit gehaald was. Daarmee was de eindstand 4-4 een feit.

Dat RODA slecht aan de wedstrijd begon mogen de mannen zichzelf aanrekenen. Ze kunnen echter wel trots zijn op hun teamgeest en veerkracht. Van een 0-3 en 2-4 achterstand terugkomen naar 4-4 toont mentale weerbaarheid.