JO23-1 verliest met opgeheven hoofd

SPAKENBURG - Zaterdag 19 november.

RODA JO23-1 is er niet in geslaagd om Spakenburg van het kampioenschap af te houden. Spakenburg won met 2-1 en vierde na afloop de verdiende promotie naar divisie 2. RODA staat met nog 3 wedstrijden te gaan op een 2e plaats.  De jonge RODA ploeg had het moeilijk tegen de wat fysiek sterkere en oudere Spakenburgers. Desondanks boden de mannen van Jelmer Storm en Wouter van Asselt prima weerstand. De teams ging rusten met een 0-0 stand.

Al vroeg in de 2e helft maakte Spakenburg 1-0. RODA kwam daarna terug in de wedstrijd nadat Enes Ercelik een vrije bal strak aansneed en Stijn Dijkstra de 1-1 binnen kon knikken. Spakenburg zette echter opnieuw aan wat 10 minuten voor tijd een vrije bal net buiten het 16 metergebied opleverde. Spakenburg wist wel raad met dit buitenkansje. De vrije bal werd strak voor gegeven en van dichtbij in het doel gekopt. Hiermee werd tevens de eindstand (2-1) vastgesteld.

Met nog 3 wedstrijden in de najaarscompetitie te gaan rest RODA niets anders dan te strijden voor een eervolle 2e plaats en zich alvast voor te bereiden op de voorjaarscompetitie die weer nieuwe kansen biedt op een mooie eindklassering.

Bij de foto: het doelpunt van Stijn Dijkstra