JONG RODA speelt gelijk tegen Huizen

LEUSDEN – maandag 6 februari 2023

Afgelopen maandag speelde JONG RODA met 0-0 gelijk tegen JONG Huizen. Deze wedstrijd in de SD Sportswear Beloftencompetitie begon voor RODA wat onfortuinlijk. Binnen 5 minuten lag de bal al op de strafschopstip na een ongelukkige handsbal van een RODA verdediger. De strafschop werd echter huizenhoog overgeschoten. Daarna werd het een gelijk opgaande strijd waarin beide teams een paar grote kansen kregen. Halverwege de eerste helft verrichtte de RODA goalie Birre Amersfoort een mooie redding toen een Huizen speler van dichtbij leek te gaan scoren.  Daar stond tegen het eind van de eerste helft een actie van RODA middenvelder Gijs van Leijenhorst tegenover. Maar ook zijn van dichtbij ingeschoten bal stuitte op een mooie reflex van de Huizen keeper. In de 2e helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het Huizen die wat corners afdwong maar de RODA defensie daarmee geen moment in de problemen bracht. Nog even leek RODA met de winst aan de haal te gaan toen Enes Ercelik vlak voor tijd over de rechtervleugel zijn man passeerde en een afgemeten voorzet op de inglijdende Ties Kerssies gaf. Maar ook zijn inzet verdween over het doel. Een gelijkspel was volgens alle partijen een terechte uitslag.

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de SD Sportswear Beloftencompetitie. De nummers 1 en 2 uit beide poules spelen kruisfinales.

Bij de foto: O23 speler Dennis van den Burgwal in een wedstrijd van JONG RODA.