JONG RODA verslaat SDVB

BARNEVELD - dinsdag 1 november 2022

JONG RODA versloeg SDVB met 0-1 in de SD Sportwear beloften competitie. Dit is een doordeweekse competitie voor beloften teams uit Midden Nederland. JONG RODA zit in een poule met Hercules, SDVB en Huizen. De nummers 1 en 2 uit de poule spelen kruisfinales met de nummers 1 en 2 uit een andere poule.

De RODA coaches Jelmer Storm, Twan Epe en Aart van Meerveld hadden een team samengesteld bestaande uit 3 spelers van het 1e van RODA, 9 spelers uit JO23 en 4 spelers uit JO18.

Zowel in de 1e helft als in de 2e helft was RODA heer en meester. RODA liet de bal op de helft van de tegenstander in hoog tempo van voet naar voet gaan. Het enige wat de spelers zichzelf  konden verwijten was dat ze te weinig  kansen creëerden. Ruststand was dan ook 0-0.

In de 2e helft kregen de roodhemden wat meer mogelijkheden. Zo kwamen Milan Gijsbertsen en Rick Oostrum in kansrijke positie maar zagen helaas hun inzet gestopt door de SDVB doelman. Uiteindelijk was het Ties Kerssies die in de slotfase van de wedstrijd een indraaiende voorzet vanaf de linkerkant met een stuit buiten het bereik van de keeper in de verre hoek zag verdwijnen. Een leuke wedstrijd waarin de spelers met veel energie speelden en waarbij het spelplezier er van afspatte.

Volgende week maandag 7 november 2022, om 20.30, speelt JONG RODA een oefenwedstrijd thuis tegen Renswoude. In die wedstrijd zullen Mark Wietsma en Twan Epe de coaches zijn. Spelers voor deze wedstrijd zullen geselecteerd worden uit JO17/18/23 en 1e elftal.