Leusder Krant: Goed begin Roda'46 leidt niet tot winst

LEUSDEN - 'Een goed begin is het halve werk', zo luidt de bekende uitdrukking. Voor Roda'46 gold dat zaterdag niet. De eersteklasser begon uitstekend aan het thuisduel met Volendam, maar stapte uiteindelijk toch met een 1-2 nederlaag van het veld.

Na het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat Roda deze wedstrijd zou gaan verliezen. De aanvallen van de thuisploeg sneden keer op keer door de defensie van de bezoekers, Het lukte Jaimy Wilken en Anass Akharouid niet om te scoren, maar Joey Koetsier wel. Dat was nog een heel fraai doelpunt ook. Met een omhaal verschalkte Koetsier de doelman van Volendam, die de bal nog wel raakte, maar via de paal toch nog het doel in zag gaan: 1-0.

Gaandeweg werd Volendam en sterker en nam het initiatief over. Door een fout van doelman Micha Claassen - hij verving de geblesseerde Stan Wennekes - werd het nog voor rust gelijk. Na de pauze golfde het spel heen en weer. In de 67ste minuut werd het 1-2. Een aanvaller van Volendam schoot de bal prachtig diagonaal langs de kansloze Claassen.

Een gelijkspel zat er daarna nog zeker in voor Roda, dat nog grote kansen kreeg via Oussama Ouhadou en Wilken. Maar de bal wilde er niet in. Roda-trainer Jan Veldhuizen was tevreden over het eerste half uur. Op basis daarvan had zijn ploeg zeker een puntje verdiend.