Mooi resultaat RODA’46 1

NUNSPEET - RODA 1 won afgelopen zaterdag met 2-5 van VV Nunspeet. Een mooi resultaat waardoor RODA met nog 4 wedstrijden te gaan 4 punten boven de 10e/11e/12e staat die bestemd zijn voor de teams die aan het eind van het seizoen in de nacompetitie moeten strijden voor degradatie naar de 2e klasse. Tegelijkertijd kan het team ook weer omhoog kijken. De roodzwarten staan door dit resultaat namelijk ineens ook nog maar 1 punt onder de 4e plaats die aan het eind van het seizoen recht geeft op de nacompetitie voor promotie naar divisie 4. RODA 1 gaat dus een spannend slot van de competitie tegemoet waarbij zowel promotie als degradatie nog mogelijk is.

RODA 1 begon wat ongelukkig aan de wedstrijd in Nunspeet. Al in de 8e minuut viel een door Nunspeet wild weggeschoten bal voor de voeten van de Nunspeet spits die met dit buitenkansje wel raad wist en de 1-0 scoorde.

RODA herstelde zich prima van deze domper en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel vlak voor rust nadat Tristan Wallet de bal uit een corner van Mano Bakkenes onhoudbaar in de touwen joeg.

Na rust ging RODA onder leiding van aanjager Tristan Wallet op zoek naar de overwinning. De 1-2 was er een om in te lijsten. In de 68e minuut krulde Jasper van Dijk de bal perfect bij de 2e paal waar “Flying Dutchman” Stef Menken op dat moment al horizontaal door de lucht vloog. De Nunspeet keeper was kansloos op de prachtig ingekopte bal.

Vanaf dat moment ging RODA los. De 1-3 werd gescoord door de prima spelende Julian Koning die de bal binnen schoot nadat de keeper een inzet van Tristan Wallet had losgelaten. Ook bij de 1-4 in de 81e minuut waren beide spitsen betrokken. Deze keer kwam het doelpunt op naam van Tristan Wallet die de voorzet van Julian Koning gecontroleerd afwerkte. De 1-5 was er eentje om in te lijsten. Ties Kerssies bediende  de diep sprintende Tristan Wallet.  Wallet denderde het 16 meter gebied binnen, bedacht zich geen moment,  en bekroonde zijn geweldige optreden door de bal ineens met een mooie boog over de keeper in de verre hoek te krullen. Dat Nunspeet in de laatste minuut nog 2-5 maakte was alleen voor de statistieken.

RODA trainer Mark Wietsma reageerde na afloop zeer tevreden: “Het publiek heeft vandaag een gefocust RODA‘46 gezien. Het team was zich bewust van het belang van de wedstrijd. In de opening van de wedstrijd wisten we goed ons 1e en 2e duel te winnen, alleen konden van daaruit nog niet de juiste ruimtes vinden om aan te vallen. Ondanks de 1-0 werden we niet onrustig en kwamen uiteindelijk verdiend op 1-1. Na rust denk ik dat we een fase goed gespeeld hebben waarin we terecht 1-2 en 1-3 maken en uiteindelijk konden uitlopen naar 1-5. De 2-5 ontstaat door verslapping, dat was jammer, maar uiteindelijk een verdiende en hele belangrijke overwinning.”