Ongelukkige eigen goal nekt Roda'46

Roda’46 – Zuidvogels 0-1

Ongelukkige eigen goal nekt Roda

Agelopen zaterdag kwam Zuidvogels uit Huizen op bezoek. Waar de uitwedstrijd nog overtuigend met 1-4 werd gewonnen, waren het dit keer de gasten die er met een 0-1 overwinning vandoor gingen.

“De automatismen, vooral aanvallend, ontbreken momenteel een beetje”, zei trainer Willem Romp na afloop. “We missen met Maties Heesbeen en Guido den Daas (beide niet fit genoeg om te starten) twee basiskrachten. En wat ook meespeelt is dat we na de winterstop maar heel weinig konden trainen. Dan zie je, wat ik eigenlijk het hele jaar al zeg, dat we iedere wedstrijd top moeten zijn om in deze sterke klasse mee te draaien.”

Roda begon niet sterk aan het duel met Zuidvogels, al werden er niet heel veel kansen weggegeven. In de 9e minuut kwam Zuidvogels verdiend op voorsprong door een ongelukkige kopbal in eigen doel van Stefan van Ginkel. De spelers van Roda hadden moeite elkaar te vinden, waardoor er weinig kansen konden worden afgedwongen. Pas tien minuten voor rust kwam Roda wat beter in het spel en werd het vijandelijke doel wat meer gezocht. Aan de andere kant mocht Roda niet klagen toen keeper Bas van den Hoek vlak voor rust met een goede redding de 0-2 voorkwam. De 0-1 ruststand was dan ook niet onverdiend.
In de tweede helft (Romp bracht A-junior Viggo Koeleman voor Gilbert Ilaria) stroopte Roda de mouwen op en ging het op zoek naar de gelijkmaker. In tegenstelling tot de eerste helft kregen de roodzwarten nu wel enkele kansen, maar de bal ging er niet in. Maties kwam nog voor Jasper en tien minuten voor tijd Guido voor Jesper, maar het mocht niet meer baten. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor de ploeg uit Huizen. Roda liet vooral in de tweede helft zien dat er geknokt kan worden, maar helaas leverde het geen punt(en) op.
Volgende week de lastige uitwedstrijd bij FC Aalsmeer (14.30). De verschillen blijven klein in de sterke 1e klasse, dus Roda kan de punten hard gebruiken.