Ontketend RODA 1 verslaat CJVV

AMERSFOORT - zaterdag 17 september 2022

De derby CJVV - RODA '46 roept altijd emotie en strijd op. Mooi voor het publiek. Mooi voor de spelers. Vandaag was dat beeld niet anders. De bekerwedstrijd tussen de beide buurverenigingen was nog geen minuut oud toen Berry Powel besloot uit te halen en de bal onder de keeper door in het CJVV doel te schieten. RODA ging onvermoeibaar door. Na een kwartier ontving Mano Bakkenes de bal op randje buitenspel na een prachtig crosspass van Stefan van Ginkel. Mano wist wel raad met de buitenkansje en ramde de 0-2 in de touwen. Hiermee was een beginnend CJVV offensief in de kiem gesmoord.

RODA beheerste vanaf dat moment de wedstrijd. De roodzwarten lieten goed positiespel zien en bleven verdedigend prima georganiseerd. Ondanks wat kleine speldenprikken van CJVV ging RODA met een 0-2 voorsprong de rust in.

In de 2e helft werden de krachtsverhoudingen nog duidelijker. RODA liet zien een brede bank te hebben. Trainer Mark Wietsma maakte ruimschoots gebruik van zijn wisselmogelijkheden. Quinten Riphagen was in de 1e helft al in het veld gekomen voor de geblesseerde Stefan van Ginkel; Milan Gijsbertsen kwanm na rust voor Jasper van Dijk, David Korankye voor Jhaniro Prudencia, Jay Taribuka voor Omar Touhami en Nassim Barkoki voor Berry Powel. Aan het spelbeeld veranderde er weinig. De kansen regen zich aan een. In de 61 minuut wipte de vrijstaande Mano de bal over de net te ver voor zijn doel staande CJVV keeper en scoorde daarmee een prachtige 0-3. Vijf minuut later was het Milan Gijsbertsen die het middenveld overstak, 2 tegenstanders op het verkeerde been zette en Berry Powel op maat bediende. Powel liet zich deze mogelijkheid niet ontnemen en scoorde 0-4.

Het slotoffensief kwam op naam van de tandem Bakkenes-Wallet. In de 76e en 86e minuut was het Bakkenes die 0-5 en 0-6 op zijn naam zette. Beide keren op aangeven van Tristan Wallet.

RODA '46 heeft vertrouwen getankt in aanloop naar de 1e competitiewedstrijd. Ondanks dat er altijd punten voor verbetering zijn kan RODA terugkijken op een degelijke wedstrijd met een hoog amusementsgehalte. En daarnaast is RODA 1 met drie overwinningen in evenzoveel wedstrijden een ronde verder in de districtsbeker.

Volgende week zaterdag, 24 september om 17.00 uur (!) speelt RODA 1 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op sportpark Olympia in Gouda. Supporters zijn natuurlijk, net zoals in de wedstrijd tegen CJVV,  weer van harte welkom.

Bij de foto: Mano Bakkenes en Tristan Wallet