Opluchting bij Roda'46 Zat1 na zege op koploper

Na de wedstrijd droop de opluchting van de gezichten van de spelers van Roda-zaterdag. Eindelijk zat het een keer niet tegen. Koploper Zuidvogels uit Huizen was het slachtoffer. Hartstochtelijk hadden de spelers de lijstaanvoerder bestreden. Het spel was goed, maar ook vol passie. Viel het kwartje de afgelopen weken steeds de verkeerde kant op, deze keer viel alles op z’n plaats. En werd Zuidvogels in Leusden met duidelijke cijfers verslagen, 4-1.

De thuisclub speelde gedreven. Al direct na het begin eindigde een vrije trap van Jaimy Wilken op de paal. Het spel golfde heen en weer, met Roda als bovenliggende partij. Dat vertaalde zich na twintig minuten in de 1-0. Doelpuntenmaker was Marvin Jones, die eerst twee man passeerde en daarna fraai  scoorde. Roda bleef fel in de duels. Door compact te spelen kon Zuidvogels nauwelijks gevaarlijk worden. Na iets meer dan een half uur spelen zorgde Anass Akharouid voor 2-0, door de bal na een vrije trap van Wilken in te tikken. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers dichterbij, toen keeper Stan Wennekes een schot van Michiel Foppen niet onder controle kreeg. Niels van der Zaal kon vervolgens makkelijk inschieten, 2-1.

Ook na de rust bleef Roda met veel inzet en goede (voetbal-)agressie voetballen. Zuidvogels probeerde meer in de buurt van het  Rodadoel te komen, maar had moeite met het tomeloze spel van de thuisclub. Toch kwamen er kansen voor de bezoekers. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Na tien minuten in de tweede helft rondde Mike Maas een snelle aanval af, 3-1. Halverwege het tweede bedrijf kreeg Jaimy Wilken vlak na elkaar twee keer een domme gele kaart, waardoor Roda’46 Zat1 met tien spelers verder moest.

In de slotfase van de wedstrijd maakte keeper Stan Wennekes zijn foutje uit de eerste helft meer dan goed. Met prachtige reddingen hield hij zijn doel schoon. Het slotakkoord was voor Roda’46. In de extra tijd versloeg Anass Akharouid keeper Frank de Mol, 4-1.

Hiermee haalde het team van trainer Jan Veldhuizen (“alles is veel mooier als je wint”) de eerste zege van het seizoen. De ploeg klom op naar de negende plek. Ondanks het verlies blijft Zuidvogels koploper. Alles is nog mogelijk in deze klasse. Volgende week wacht Zwaluwen'30 uit Hoorn. Die ploeg won met liefst 0-3 bij VVZ’49.