• 0-2  Quentin Oliekan
  • 0-3  Menno Majolee
  • 0-4  Milan Gijsbertsen
  • 1-4  Tom de Greef

WOUDENBERG, zaterdag 26 juni 2021. Na 8 maanden alleen trainen en zo nu en dan een onderlinge wedstrijd tegen O23, O19, O18 of RODA zondag was het eindelijk weer zo ver:  de hoofdmacht van RODA ’46 mocht een oefenwedstrijd spelen tegen een andere vereniging. Woudenberg, die evenals RODA ‘46  het komende seizoen in de 1e klasse uit gaat komen, was de gastheer.

Het verjongde RODA hoopt het komende seizoen weer om de prijzen te kunnen strijden. Het team heeft zich versterkt met enkele regionale spelers die een welkome aanvulling zijn op de reeds bestaande kern van talentvolle spelers.  Daarnaast zijn enkele O23 spelers doorgeschoven naar de A-selectie en kloppen O19 spelers nadrukkelijk op de deur.

Dat deze jonge spelers kansen geboden worden en mogen proeven aan het eerste elftal is een mooi gevolg van de intensivering  van de samenwerking tussen de jeugdselectieteams en A-selectie.  Trainers hebben het afgelopen jaar nauwer samengewerkt en spelers van de oudste jeugdteams (O18, O19 en O23) en A-selectie hebben veelvuldig samen getraind en onderlinge wedstrijden gespeeld. RODA wil hiermee jeugdspelers een beter perspectief en meer mogelijkheden bieden om in de toekomst in aanmerking te komen voor een plaats in de hoofdmacht van de club.

De wedstrijd tegen Woudenberg liet deze ontwikkelingen goed zien.

Hoofdtrainer Dick Kooijman kon in de wedstrijd tegen Woudenberg door familieomstandigheden helaas niet aanwezig zijn maar zijn rol werd feilloos overgenomen door de trainers Niels ten Have (O19) en Dennis Koorn (O23).

De RODA hoofdmacht bestond uit een mix van jonge A-selectie en O23-spelers, aangevuld met 5 spelers die het komende jaar nog mogen uitkomen in de O19 competitie. Met verzorgd voetbal en veel voetbalplezier was RODA  vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.

De 1-0 en 2-0 werden voor rust gescoord door Quentin Oliekan die zijn “neusje voor de goal” liet zien. In de 2e helft werd Quentin in de spits afgelost door Menno Majolee die met zijn snelheid en acties de mogelijkheden en keuzes van de trainers voor het komend seizoen in aanvallend opzicht nog maar eens benadrukte. Nadat Menno de 3-0 op het scorebord had laten noteren was het de beurt aan één van de jonge O19 spelers om een duit in t zakje te doen. Middenvelder Milan Gijsbertsen tikte na een mooie aanval de 4-0 binnen.

Kleine smet op de wedstrijd was een onberispelijk binnen geschoten vrije trap van Woudenberg die de eindstand op 4-1 bracht.

Al met al een prima wedstrijd waarbij zeker in de eerste helft het beoogde niveau werd gehaald. Na veel wisselingen in de 2e helft werd het spelbeeld begrijpelijkerwijs wat rommeliger maar bleef het spel nog steeds het aanzien meer dan waard. Veel spelers kregen de mogelijkheid om wedstrijdritme op te doen en hun eerste minuten in de hoofdmacht van RODA ’46 te maken.