Periodetitel verder weg voor Roda'46 Zat1

Guido den Daas speelde een hoofdrol in het duel tegen SV DFS

Twee weken geleden was Roda’46 Zat1 nog volop in de race voor de derde periodetitel of de derde plek in de totaalstand. Na twee achtereenvolgende nederlagen zijn beide uit het zicht geraakt. De uitslagen van de andere wedstrijden waren ook niet in het voordeel van de Leusdense ploeg. De brigade van trainer Koen Janssen is afgezakt naar de zesde plek. Ook in de strijd om het periodekampioenschap staat Roda op de zesde plek. Met nog twee wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk, maar de kans is een stuk minder geworden.

Zaterdag vierde de pech hoogtij voor Roda’46. In Opheusden tegen SV DFS ging eigenlijk alles mis wat er mis kon gaan. Roda kreeg vier doelpunten tegen, waarvan er maar eentje het gevolg was van een mooie  aanval. De eerste drie goals waren het gevolg van fouten of gewoon domme pech.

Roda was niets minder dan de thuisclub. Voetballend ging de wedstrijd gelijk op. Maar na tien minuten spelen gingen doelman en verdediging van de Leusdense club in de fout. Elvin Hardeveld profiteerde optimaal, 1-0.

Als snel moet rechtsachter Brian Bawuah het veld verlaten, vanwege een blessure. Zijn invaller, Guido den Daas, stond koud in het veld of hij beroerde de bal ongelukkig met zijn knie. De bal verdween onhoudbaar achter zijn eigen doelman Thijs Janssen, 2-0.

In de tweede helft bleef het lang 2-0. Totdat een minuut voor het einde Rutger Worm profiteerde van een nieuwe fout bij Roda’46, 3-0. Guido den Daas zorgde vlak daarna voor 3-1.

In de slotfase scoorde Rutger Worm opnieuw voor de thuisclub. Het was het enige doelpunt dat volledig op het conto van SV DFS kon worden geschreven, 4-1.