Prima overwinning RODA 1 tegen Monnickendam

LEUSDEN – Zaterdag, 1 oktober 2022

In een boeiende wedstrijd versloeg RODA 46 Monnickendam met 3-0. De doelpunten werden gescoord door Jay Taribuka, Tristan Wallet en Mano Bakkenes.

De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud toen RODA ’46 de gasten uit Monnickendam volledig overrompelde met een wonderschone aanval waar vrijwel alle RODA spelers bij betrokken waren. Alsof het een positiespel op de training was ging de bal vanuit het centrum van de RODA verdediging in hoog tempo van voet naar voet. Uiteindelijk belandde de bal op de rechter vleugel waar Jay Taribuka,  na een kaatstbal van Tristan Wallet,  door Mano Bakkenes werd bediend. Jay schoof de bal vervolgens met uiterste precisie in de verre hoek waarmee de 1-0 een feit was.

Drie minuten later was het Mauro Peters die vanaf eigen helft met een splijtende pass de in de diepte sprintende Tristan Wallet bereikte. Tristan wist een verdediger af te schudden en 2-0 te scoren.

Het leek  daarna een makkelijke middag voor RODA te worden. Toch duurde het nog tot de 80e minuut voordat de 3-0 gescoord kon worden. De vrijstaande Mano Bakkenes stifte de bal over de keeper na een mooie pass van Jasper van Dijk.

Door dit resultaat is RODA opgeklommen naar een 3e plaats op de ranglijst.

RODA ’46 startte in de volgende opstelling:  Daan Broere, Roben Schenk, Quinten Riphagen (Stef Menken), Mauro Peters, Dave Tolboom, Milan Gijsbertsen (Jasper van Dijk),  Jhaniro Prudencia (David Korankye); Tristan Wallet (Omar Touhami), Mano Bakkenes, Jay Taribuka, Nassim Barkoki (Julian Koning).