Prima overwinning RODA 1

LEUSDEN – zaterdag 4 februari 2023

RODA 1 won de thuiswedstrijd tegen Olympia met 3-1. De ploeg uit Gouda had een wat voorspelbare maar toch ook lastig te bestrijden speelwijze.  Olympia probeerde RODA met veel diepe ballen in de problemen te brengen maar de RODA defensie onder leiding van het centrale verdedigingsduo Mauro Peters en Quinten Riphagen raakte daarvan niet onder de indruk. RODA daarentegen probeerde te voetballen zoals we het team kennen. Veel spelers die comfortabel aan de bal zijn en in de opbouw in hoog tempo de bal rond spelen. En dat afgewisseld met dieptepasses en steekpasses op de spitsen die allemaal veel individuele kwaliteiten bezitten en altijd een gevaar zijn voor de tegenstander.

Na een ruststand van 0-0 was het Julian Koning die in de 50e minuut op aangeven van David Korankye 1-0 scoorde. Vijf minuten later was het een Olympia, die tegen de verhoudingen in, uit een cornerbal, de gelijkmaker scoorde.

RODA herpakte zich echter snel. De mannen lieten zien uit het goede hout gesneden te zijn. Er werd voor elkaar gestreden met maar één doel: de punten in Leusden houden!  Dat resulteerde in de 74e minuut in de 2-1 door opnieuw Julian Koning die na een mooie diepe bal van Quinten Riphagen zijn 2e van de dag kon scoren. RODA kwam daarna niet echt meer in de problemen. In de 80e minuut was het Tristan Wallet die de wedstrijd in het slot gooide door 3-1 te scoren nadat een lange bal van Jerre Liebregts door Mano Bakkenes op de diep lopende Wallet was verlengd.

De trainer Mark Wietsma gevraagd naar zijn beeld van de wedstrijd:  “Ik vond het een hele terechte overwinning, op een hele korte periode na, van ongeveer 5-10 minuten waar de 1-1 viel hebben we de wedstrijd helemaal onder controle gehad en waren we heel goed aan de bal. Er werd goed de rust bewaard tegen een tegenstander die het ons lastig maakte. Uiteindelijk leidde dat ook tot de goals die we goed uitspelen. Over het geheel dus tevreden over de wedstrijd.”

Door de mooie overwinning van RODA kruipt het team steeds dichter tegen de top 3 aan. De competitie is precies halverwege waarbij RODA op een gedeelde 5e plaats staat met maar 4 punten minder dan de huidige koploper Montfoort. Volgende week is het in de onderste regionen verkerende Monnickendam de tegenstander. Een gevaarlijke tegenstander waarbij onderschatting op de loer ligt. Een mooi moment voor de RODA spelers om te laten zien dat ze ook op dat vlak gegroeid zijn!