Respect voor RODA'46 O23-1

LEUSDEN – zaterdag 11 maart 2023

RODA’46 23-1 versloeg PVCV met 8-0. Zo’n uitslag doet vermoeden dat de tegenstander een off day had. Het tegendeel was waar. PVCV is gewoon een prima team met goede spelers en uitstekende prestaties. Echter …..wedstrijden winnen, goed spelen, mooie prestatie neerzetten bereik je niet alleen door talent maar vooral ook door hard te willen werken....met elkaar en voor elkaar!

Hard werken is een vereiste tijdens de wedstrijden maar begint soms ook al eerder. Bijvoorbeeld tijdens de voorbereiding op het seizoen of tijdens de doordeweekse trainingen. En soms …. begint dat op zaterdagmorgen bij aankomst op het Buiningpark. Zo ook deze zaterdag. Er bleek namelijk een dik pak sneeuw op het veld te liggen en afgelasting leek een reëel scenario. De O23-spelers hadden daar echter geen boodschap aan.  Als je een gezamenlijk doel hebt dan moet daar alles voor wijken. En RODA O23-1 heeft een doel, namelijk: goed spelen, beter worden, wedstrijden winnen en plezier hebben! Met bezems en sneeuwschuivers werd samen met enkele vrijwilligers onder het oog van de inmiddels gearriveerde en wat verbaasd kijkende tegenstander het veld sneeuwvrij gemaakt. Een ding was duidelijk: niet spelen was voor de RODA beloften geen optie!

Met een half uur vertraging kon er dan toch gewoon op een sneeuwvrij veld gestart worden. Meteen na de aftrap werd duidelijk dat RODA niet voor niets een uur lang had lopen sneeuwschuiven.  Geconcentreerd, gefocust en in hoog tempo ging de bal van voet naar voet. De RODA spelers maakte één ding heel erg duidelijk: RODA O23-1 is baas in eigen huis!

Na ongeveer 20 minuten was het Ties Kerssies die de score opende door een op maat aangesneden voorzet van Krishen Rakhan binnen te koppen (1-0). Vijf minuten voor rust was het opnieuw Ties Kerssies die met een geweldige uithaal van buiten het 16 meter gebied de 2-0 aantekende.

Na rust was het Stijn Dijkstra die de 3-0 scoorde. Vrijwel meteen gevolgd door de 4-0 van Finn Arts.

Vanaf dat moment was RODA ontketend. De positiewisselingen, het hoge baltempo, de mooie combinaties, de snelle balveroveringen en het enorme voetbalplezier waren een genot voor het oog.

Meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd werd er nog vier keer gescoord door respectievelijk Junior ten Hoor, Finn Arts en de ontketende Berend Linderman (2x).