Roda’46 Zaterdag 1 trekt Robert Wijnands aan als nieuwe hoofdtrainer


Leusden, 14 juni 2024 - Roda'46 is verheugd om aan te kondigen dat Robert Wijnands per 1 juli de nieuwe hoofdtrainer wordt van Roda'46 Zaterdag 1. De ervaren trainer met een rijke historie in het betaalde voetbal en diverse betaald voetbal jeugdteams, gaat per 1 juli aan de slag met de selectie.

Wijnands, met een verleden als profvoetballer bij TOP Oss, PEC Zwolle en FC Utrecht, begon zijn trainerscarrière bij de O17 van TOP Oss. Vervolgens trainde en coachte hij met succes twee jaar de amateurs van VIOD. Daarna keerde hij terug naar zijn voetballiefde FC Utrecht, waar hij al eerder vijf seizoenen als speler onder contract stond. Vanaf 2006 trainde hij achtereenvolgens FC Utrecht O14 en FC Utrecht O15. Met de O17 van FC Utrecht werd hij in 2015 landskampioen en werd daarna eindverantwoordelijk voor het oudste jeugdteam van FC Utrecht. Gedurende deze periode was hij ook assistent-bondscoach bij Nederland O19 (3e op het EK in Georgië) en Nederland O18. In 2022 was Robert assistent-coach bij Jong FC Utrecht, waarna hij coördinator jeugdscouting werd.

Gestructureerde werkwijze en goede omgang met mensen
Met het vertrek van Robert bij FC Utrecht per 1 juli, zag Roda'46 een kans om hem aan te trekken als hoofdtrainer van Zaterdag 1. De zoektocht naar een geschikte trainer was intensief en zorgvuldig. De selectiecommissie, bestaande uit Jeroen Visser, Hans Peter Kok en Hidde ten Hoor, stelde in overleg met spelers, staf en andere betrokkenen een profielschets op. Diverse kandidaten werden benaderd en uit het netwerk aangedragen. Robert Wijnands voldeed aan alle gestelde eisen en bevestigde dit in de daaropvolgende gesprekken. Zijn gestructureerde werkwijze en voetbalfilosofie sluiten perfect aan bij die van Roda'46. Zijn gedisciplineerde aanpak en uitstekende omgang met mensen waren doorslaggevend voor de keuze.

Ambitieuze doelstellingen
Wijnands is vastberaden om met Roda’46 Zaterdag 1 successen te behalen. "Ik ben erg blij om de nieuwe hoofdtrainer van Roda’46 te zijn," zegt Wijnands. "Samen met de andere stafleden gaan we ons vol overgave inzetten. We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Roda’46 voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken. Ik ben me bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding. We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Roda’46 terug te brengen naar de plek waar het hoort."

Over Roda’46
Roda’46 is een amateurvoetbalclub uit Leusden met een rijke historie. De club heeft 75 teams in verschillende leeftijdscategorieën, met de verschillende jeugdselectieteams spelend op divisie niveau en de Zaterdag 1 als vlaggenschip. Roda’46 Zaterdag 1 speelt komend seizoen in de Tweede Klasse.

Contact:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Technisch Team van Roda’46 via technischteam@roda46.nl.